Wat is er nodig om een Mr. Olympia te worden

Het is geen geheim dat het niet gemakkelijk is om net zoveel spieren te hebben als een Mr. Olympia, de meeste mensen zullen denken dat het onmogelijk is om een lichaam als Ronnie Coleman te hebben en dat daarom alle foto’s online nep zijn, nou, als je een hardcore bodybuilder bent dan weet je dat het lichaam van een Mr. Olympia op Photoshop lijkt maar dat het alles behalve dat is.

De meeste mensen kijken met ontzag naar een Mr. Olympia lichaamsbouw terwijl anderen denken dat het gewoon stom of zelfs walgelijk is om zo groot te worden, nou, er is die 5% zoals wij die dromen om een lichaamsbouw te hebben die zo dicht mogelijk bij een Mr. Olympia komt, zelfs als we het hebben over jaren 70, 80 of 90 lichaamsbouw zoals die van Schwarzenegger, Haney en Yates, het verdienen van zo’n lichaamsbouw kan een behoorlijk ingewikkelde taak zijn, minder dan 1% van de bodybuilders die er zijn bereiken dat niveau van ontwikkeling en hier leggen we uit waarom.

Training

Spieropbouw is niet ingewikkeld, ook al proberen de meeste mensen het zo te maken (Crossfitters), Mr. Olympia’s moesten ergens beginnen dus ze waren niet altijd zo slim als het op training aankwam, elke Mr. Olympia die er is, van Larry Scott tot de huidige kampioen Phil Heath, begon te trainen met vrije gewichten en samengestelde bewegingen zoals squats, deadlifts, bankdrukken, dumbbell curls etc.

Het belangrijkste doel van fitness is de spieren te blesseren om ze groter en sterker te maken. Je moet trainen tot je de volgende dag niet meer kunt opstaan en het dan nog een keer overdoen. Onthoud dat hard en slim trainen twee verschillende dingen zijn, je wilt zo zwaar en intens mogelijk trainen maar ook alles onder controle houden, de juiste vorm aannemen en blessures zoveel mogelijk voorkomen, een goed voorbeeld hiervan is Jay Cutler training vs. Branch Warren Training, als je aan bodybuilding doet dan weet je waarschijnlijk wat we bedoelen.

Voeding

Waarschijnlijk het enige dat het meest veranderd is ten opzichte van bodybuilding in de jaren 70 is voeding, vroeger at je veel om spieren te kweken en minder als je wilde cutten, we hebben nu een ton aan informatie over het lichaam en hoe het functioneert en dat is een goede zaak maar soms kan het overweldigend worden, een overdaad aan informatie kan net zo negatief als positief zijn, daarom moet je voor voeding uitzoeken hoe je lichaam reageert, hou het simpel, eet veel eiwitten, veel koolhydraten en weinig vetten en suikers, als dat niet werkt voor jou zoek dan uit hoe je lichaam reageert op elk type voedsel.

Het is waar dat veel Mr. Olympia’s de gebruikelijke 7 maaltijden van kip en rijst met groenten doen, maar dat is gewoon wat je ziet, waarom zouden ze jou het geheim leren om een lichaamsbouw als die van hen te verdienen? Wel, het geheim is niet zo’n geheim, ook al zal Phil Heath je niet vertellen wat hij eigenlijk eet, het doet er eigenlijk niet toe, een Mr. Olympia eet niet wat ze hem vertellen te eten, hij eet wat zijn lichaam nodig heeft, zelfs al zou Phil je vertellen wat hij eet, het zou je in geen geval helpen, eet volgens hoe je lichaam reageert en aanvoelt, dat is het geheim.

Genetica

Veel mensen discussiëren over dit onderwerp, 50% van de bodybuilders schrijven hun lichaamsbouw toe aan genetica terwijl de andere 50% zegt dat het allemaal draait om hard werken in en buiten de sportschool, nou, als je er hard genoeg aan werkt zul je zeker resultaten zien in je lichaam maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat je een Mr. Olympia zult worden.

Laten we als voorbeeld Dorian Yates nemen, voordat hij ging trainen was hij erg mager maar toen hij eenmaal ging trainen werd hij helemaal geweldig, zijn genetica is altijd al top geweest maar hij wist dat niet totdat hij begon te tillen, aan de andere kant heb je mensen die nog harder trainen dan de gewone sportschoolrat en die nauwelijks 5 pond spieren kunnen aankomen in twee jaar, dus ja, genetica en een elite niveau zijn belangrijk, als je niet de grote, ronde en volle spierbuiken hebt met een frame om het op te dragen zul je waarschijnlijk geen Mr. Olympia worden, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat je niet groot en eng kunt zijn, vergeet niet dat Mr. Olympia de titel is die wordt toegekend aan DE beste bodybuilder op deze planeet.

“Supplementen”

Merk op dat we “supplementen” hebben getypt en niet supplementen? Dat is omdat we verwijzen naar steroïden op een mooie manier, je kunt geen Mr. Olympia zijn terwijl je natuurlijk blijft omdat het letterlijk onmogelijk is, nu, laat je niet in de war brengen, dit betekent niet dat door het nemen van steroïden je een Mr. Olympia gaat worden, als niet iedereen het zou kunnen en doen!

Steroïden zou kunnen worden gezegd dat de finishing touch, bodybuilders in de jaren ’50, ’60 en zelfs begin jaren ’70 gebruikt om verbazingwekkende lichaamsbouw hebben en we wedden dat bijna alle van hen had een natuurlijk lichaam of nam minimale drugs omdat ze niet bestonden of waren niet populair genoeg!

Tijden veranderen, er waren nauwelijks drugs in die tijd en dat is de reden waarom bodybuilders niet boven de 220 pond kwamen, tegenwoordig zijn bodybuilders ruim boven de 300 pond dankzij onderzoek en de drugs. Dus ja, laten we het reëel houden, om aan de top te staan in de bodybuilding wereld heb je steroïden nodig, maar je hebt ook perfecte training, dieet en genetica van wereldklasse nodig.

Als je ervan droomt de beste bodybuilder te worden, moet je van je luie kont komen en beginnen te werken aan je dieet, je trainingsprogramma en gewoon proberen jezelf te verbeteren. Als je iets graag genoeg wilt, zul je het ook krijgen, maar onthoud dat je voorzichtig moet zijn en weet dat wat je probeert te doen de afgelopen kampioenen meer dan 15 jaar heeft gekost om het te bereiken. Nu weet je de basis over wat er nodig is om een Mr. Olympia te worden, we zeggen basis omdat er veel meer is dan je op het eerste gezicht zou denken, waar normale sportschoolratten geen weet van hebben.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here