Tuesday, May 17, 2022

Vad krävs för att bli Mr Olympia?

Det är ingen hemlighet att det inte är lätt att ha så mycket muskler som en Mr Olympia, de flesta tror att det är omöjligt att ha en kropp som Ronnie Coleman och att alla bilder på nätet därför är falska.Om du är en hardcore bodybuilder vet du av alla att en Mr Olympias fysik påminner om Photoshop, men den är allt annat än det.

De flesta människor betraktar en Mr Olympia-fysik med vördnad medan andra tycker att det bara är dumt eller till och med äckligt att bli så stor, ja, det finns de där 5 % som vi som drömmer om att ha en fysik som ligger så nära en Mr Olympia som möjligt även om vi pratar om 70-, 80- eller 90-talsfysiker som Schwarzeneggers, Haneys och Yates, att få en sådan fysik kan vara en ganska komplicerad uppgift, mindre än 1 % av kroppsbyggarna där ute uppnår den nivån av utveckling och här förklarar vi varför.

Träning

Muskeluppbyggnad är inte komplicerat även om de flesta försöker göra det så (Crossfitters), Mr Olympia’s var tvungna att börja någonstans så de var inte alltid så smarta när det gällde träning, varenda Mr Olympia där ute, allt från Larry Scott till dagens mästare Phil Heath, började träna med fria vikter och sammansatta rörelser som knäböjningar, marklyft, bänkpress, hantelcurls etc.

Huvudsyftet med att gå till gymmet är att skada muskeln för att få den att växa sig större och starkare, med det sagt vill du träna tills du inte kan resa dig upp nästa dag och sedan göra om det igen. Kom ihåg att träna hårt och smart är två olika saker, du vill träna så tungt och intensivt som möjligt men också hålla allt kontrollerat, göra rätt form och undvika skador så mycket som möjligt, ett bra exempel på detta är Jay Cutler träning vs Branch Warren träning, om du håller på med bodybuilding så vet du säkert vad vi menar.

Näring

Förmodligen är det enda som har förändrats mest från bodybuilding på 70-talet jämfört med vår nuvarande ålder näringen, förr i tiden brukade du äta mycket för att få muskler och äta mindre när du ville klippa, vi har nu en ton av information om kroppen och hur den fungerar och det är en bra sak men ibland kan det bli överväldigande, informationsöverbelastning kan vara lika negativ som den kan vara positiv, därför måste du när det gäller näring ta reda på hur din kropp reagerar, håll det enkelt, ät mycket protein, mycket kolhydrater och lite fett och socker, om det inte fungerar för dig, ta reda på hur din kropp reagerar på varje typ av mat.

Det är sant att många Mr Olympia gör de vanliga 7 måltiderna med kyckling och ris med grönsaker, men det är bara vad du ser, varför skulle de lära dig hemligheten till att få en fysik som deras? Tja, hemligheten är inte en sådan hemlighet, även om Phil Heath inte vill berätta vad han faktiskt äter så spelar det faktiskt ingen större roll, en Mr Olympia äter inte vad de säger åt honom att äta, han äter vad hans kropp behöver, även om Phil berättade vad han äter så skulle det inte hjälpa dig på något sätt, ät efter hur din kropp reagerar och känner, det är det som är hemligheten.

Genetik

Många människor debatterar mycket om det här ämnet, 50 % av kroppsbyggarna där ute tillskriver genetik till sin kroppsbyggnad medan de andra 50 % säger att allt handlar om hårt arbete i och utanför gymmet, ja, om du jobbar tillräckligt hårt kommer du definitivt att se resultat i din kropp men det betyder inte nödvändigtvis att du kommer att bli en Mr Olympia.

Låt oss till exempel ta Dorian Yates, innan han tränade var han väldigt mager men när han väl kom till gymmet så exploderade han, hans genetik har alltid varit toppklassig men han visste inte det förrän han började lyfta, på andra sidan har du individer som tränar ännu hårdare än din vanliga gymråtta och kan knappt lägga på 5lbs muskler på två år, så ja, genetik och en elitnivå är viktigt, om du inte har de stora, runda och fulla muskelbucklorna med en ram att bära det på så kommer du förmodligen inte att bli en Mr. Olympia men det betyder inte nödvändigtvis att du inte kan vara stor och skrämmande, kom ihåg att Mr Olympia är titeln som tilldelas DEN bästa kroppsbyggaren på planeten.

“Kosttillskott”

Lägg märke till att vi skrev “kosttillskott” och inte kosttillskott? Det beror på att vi hänvisar till steroider på ett trevligt sätt, du kan inte bli en Mr Olympia samtidigt som du förblir naturlig eftersom det är bokstavligen omöjligt, nu ska du inte bli förvirrad, detta betyder inte att du genom att ta steroider kommer att bli en Mr Olympia, om inte alla skulle kunna och vilja göra det!

Steroider kan sägas vara den sista finishen, kroppsbyggare på 50-talet, 60-talet och till och med tidigt 70-tal brukade ha fantastiska fysiker och vi slår vad om att nästan alla av dem hade en naturlig kropp eller tog minimala droger eftersom de inte fanns eller inte var tillräckligt populära!

Tiderna förändras, det fanns knappt några droger på den tiden och det är därför kroppsbyggare inte var över 220lbs, numera är kroppsbyggare långt över 300lbs tack vare forskning och droger. Så ja, låt oss hålla det på riktigt, för att vara på toppen i bodybuildingvärlden behöver du steroider, men du behöver också perfekt träning, kosthållning och genetik i världsklass.

Om du drömmer om att bli den bästa kroppsbyggaren i livet måste du lyfta på röven och börja arbeta med din kost, ditt träningsprogram och bara försöka förbättra dig själv, om du vill ha något tillräckligt mycket så kommer du att få det, kom bara ihåg att vara försiktig och vet att det du försöker göra har tagit tidigare mästare över 15 år att uppnå, nu vet du grunderna om vad som krävs för att bli en Mr. Olympia, vi säger grunderna för det finns en hel del mer än vad som möter ögat som normala gymråttor inte vet om.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here