Vilken är bäst? Paleo eller Anabola kost?

Idag ska jag titta på två dieter. I själva verket två av de mest kända i bodybuildingvärlden. Men bara för att en diet är välkänd är det inte alltid en bra diet eller åtminstone rätt diet för dig själv.

Vi planerar att diskutera Paleodieten och naturligtvis den Anabola dieten. Vi kommer att tala om hur de fungerar och vilken som är mest trolig att ge dig bättre resultat för fettförbränning. Anledningen till att jag säger fettförlust och inte viktminskning beror på att alla lågkolhydratkoster kan få dig att gå ner i vikt. Problemet är att det bara kommer att vara vatten, inte de fettdepåer som vi planerar att träffa.

En annan tumregel som alltid är värd att notera: Det spelar ingen roll om du är kroppsbyggare, olympisk lyftare, styrkelyftare, brottare, mma, kampsport, boxning, cykling, löpning etc., fan, till och med om du bara börjar träna och bara vill gå ner i vikt, kommer en proteinrik kost alltid att vara det mest effektiva sättet att förlora fett.

Så låt oss börja med att ta en titt på de båda dieterna i fråga.

Paleo- och Anabolic-dieten är förstås två versioner av en proteinrik och kolhydratfattig diet som båda hävdar att de ger en dramatisk fettförlust.

Låt oss först ta en titt på Paleo-dieten

Paleo-dieten ska vara baserad på den kost som vi tror att våra förfäder åt för många år sedan. Du konsumerar saker som frukt och naturligtvis grönsaker, nötter och frön samt fisk och magert kött, helst från vilda källor, eftersom dessa innehåller mindre mättat fett. Nu är produkter som alla typer av mejeriprodukter som inkluderar ost, mjölk etc. INTE tillåtna, inte heller spannmål och baljväxter, och naturligtvis inga vegetabiliska oljor, socker, alkohol och salter. Du kan inte konsumera bearbetade livsmedel på denna diet överhuvudtaget under några omständigheter.

Nu till den Anabola kosten

Den Anabola dieten innebär å andra sidan att du konsumerar mindre än 30 gram kolhydrater per dag på vardagar och 60 procent av dina kalorier i form av kolhydrater på helgerna. På vardagar konsumerar du 60 procent av dina kalorier som fett och 40 procent som protein. På helgerna får du 25 procent av dina kalorier från fett och 15 procent från protein. Dagar med låg kolhydrathalt är avsedda att tvinga kroppen att använda sina fettdepåer som energi, vilket hjälper dig att bränna mer fett. Dagar med mycket kolhydrater är avsedda att fylla på dina kolhydratdepåer.

Inte alltför dåligt? Den anabola kosten har verkligen sin plats och jag har sett den leda till dramatisk fettförlust på ganska kort tid. Och ja, jag menar verkligen fettförlust. D.v.s. midjemåttet minskar drastiskt.

Många av mina klienter släpper faktiskt bort kolhydrater från sin kost och förlitar sig nästan helt på vegetabiliska pulver och kosttillskott för att få allt de saknar deras (t.ex. fibrer) Även om detta inte normalt rekommenderas av mig, om du försöker denna diet tenderar jag att rekommendera det starkt.

Så låt oss titta på de viktigaste skillnaderna mellan de två dieterna

Den anabola dieten är extremt låg i kolhydrater och nästan kolhydratfri, förutom helgens kolhydratuppfyllnadsperioder där en hel del kolhydrater är “ok” Du kan äta mycket kött, även om rött kött är överlägset bäst, skulle jag skära bort fläskkött och bacon osv. Håll dig till kött som nötkött, kycklinglår, använd extra jungfruolivolja och fiskoljetillskott är ett MÅSTE på denna (eller vilken diet som helst för den delen.) Försök att sikta på 12 till 15 gram per dag.

Nu på andra sidan av rummet har vi The Paleo diet, som faktiskt eliminerar hela livsmedelsgrupper och bearbetade livsmedel (bearbetad mat är alltid bra att bli av med), medan Anabolic diet bara begränsar konsumtionen av kolhydrater under en del av veckan och kräver inte att du ska ge upp något särskilt livsmedel helt och hållet

Fast återigen, som jag betonar ovan, för att få den anabola dieten att fungera korrekt måste du VÄLJA ge upp en del av de “dåliga” fetterna. Makronutrientkompositionen i dieterna skiljer sig också åt. Den anabola dieten innebär att man konsumerar mycket stora mängder fett under större delen av veckan, medan Paleo-dieten innehåller en högre andel kalorier från kolhydrater och en mycket mer måttlig nivå av fettkonsumtion.

Det är också värt att notera att om du är vegetarian kommer du inte att kunna följa någon av dessa dieter. Vegetarianer kan inte följa den anabola dieten, eftersom den i hög grad bygger på fett rött kött. De skulle också ha svårt att följa Paleo-dieten eftersom den inte tillåter spannmål eller bönor, som är basvaror i de flesta vegetariska dieter.

Båda dessa dieter kan vara relativt dyra, men när du ser på hur mycket du sparar genom att inte köpa läsk, godis, chips, chips, äta ute osv. tycker jag att det lätt kompenserar sig självt. Den anabola kosten rekommenderas inte för diabetiker eller för dem som regelbundet deltar i högintensiv träning. Den kan orsaka förstoppning eftersom den är fiberfattig, och den kan inledningsvis orsaka trötthet, humörsvängningar och magbesvär.

På det hela taget rekommenderar jag starkt att du prövar båda dieterna. Jag tror att många människor kämpar för att bli rippade och eller så magra som de borde på Anabolic diet på grund av att (ja, jag kommer att slänga den lite här) den är dåligt skriven. Han kan säga vad han vill, men du blir inte smal om du äter bacon och hamburgare hela dagen. Att äta rött kött, kycklinglår, fet fisk osv. kan man naturligtvis göra.

Å andra sidan kan du tappa fett mycket snabbare i början på den anabola dieten och bli mycket mager om du tar det på allvar och använder sunt förnuft.

Paleodieten, å andra sidan. kan ta något längre tid att se fettförlust i början, men du kan göra mer HIIT-träning på den. Om din styrketräning är intensiv och konditionsträningen är brutal kan detta vara ett mycket effektivt sätt att förlora fett.

Jag värderar båda dieterna högt och skulle gärna vilja höra din åsikt och/eller dina resultat om artiklarna i fråga.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here