Welke is beter? Paleo of Anabool Dieet?

Vandaag wil ik twee diëten onder de loep nemen. In feite twee van de meest bekende in de bodybuilding wereld. Maar alleen omdat een dieet bekend is, maakt dat het niet altijd een goed dieet of op zijn minst het juiste dieet voor jezelf.

We zijn van plan om het Paleo dieet en natuurlijk het Anabolic Dieet te bespreken. We zullen het hebben over de manier waarop ze werken en welke je meer kans geeft op betere resultaten voor vetverlies. De reden dat ik vetverlies zeg, en niet gewichtsverlies, is het feit dat elk koolhydraatarm dieet je kan doen afvallen. Het probleem is dat het alleen water zal zijn, niet de vetreserves die we willen raken.

Een andere vuistregel die altijd de moeite van het opmerken waard is: het maakt niet uit of je een bodybuilder, olympisch lifter, power lifter, worstelaar, mma, vechtsport, boksen, fietsen, hardlopen, enz. bent, hel, zelfs als je net begint te trainen en alleen maar gewicht wilt verliezen, een eiwitrijk dieet zal altijd de meest effectieve manier zijn om vet te verliezen.

Laten we dus beginnen met beide diëten in kwestie eens onder de loep te nemen.

Het Paleo en Anabolic dieet zijn natuurlijk twee versies van een eiwitrijk, koolhydraatarm dieet die beide beweren voor een dramatisch vetverlies te zorgen.

Laten we eerst eens kijken naar het Paleo dieet

Het Paleo dieet wordt verondersteld gebaseerd te zijn op het dieet dat onze voorouders vele jaren geleden gebruikten. Je eet dingen zoals fruit en natuurlijk groenten, noten en zaden, en vis en mager vlees, bij voorkeur uit wilde bronnen, omdat deze minder verzadigd vet bevatten. Nu zijn producten als alle soorten zuivel (kaas, melk, enz.) NIET toegestaan, evenmin als granen en peulvruchten, en natuurlijk geen plantaardige oliën, suiker, alcohol, en zouten. Op dit dieet mag je onder geen enkele omstandigheid bewerkte voedingsmiddelen consumeren.

Nu, het Anabolische dieet

Het Anabolische dieet daarentegen houdt in dat je doordeweeks minder dan 30 gram koolhydraten per dag eet en in het weekend 60 procent van je calorieën in de vorm van koolhydraten. Op weekdagen consumeer je 60 procent van je calorieën als vet en 40 procent als eiwit. In het weekend haal je 25 procent van je calorieën uit vet en 15 procent uit eiwit. Koolhydraatarme dagen zijn bedoeld om je lichaam te dwingen zijn vetreserves te gebruiken voor energie, waardoor je meer vet verbrandt. Koolhydraatrijke dagen zijn bedoeld om je koolhydraatvoorraad weer aan te vullen.

Niet te slecht? Het Anabolic dieet heeft zeker zijn plaats en ik heb het zien leiden tot dramatisch vetverlies in een vrij snelle tijd. En ja, ik bedoel vetverlies. D.w.z. de taille omvang gaat drastisch naar beneden.

Veel van mijn klanten laten koolhydraten uit hun dieet vallen en vertrouwen bijna volledig op groentepoeders en supplementen om alles binnen te krijgen wat ze tekort komen (zoals vezels). Hoewel dit normaal gesproken niet door mij wordt aanbevolen, ben ik geneigd om het sterk aan te bevelen als je dit dieet probeert.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen de twee diëten

Het anabolische dieet is extreem laag in koolhydraten en bijna koolhydraatvrij, afgezien van de koolhydraatrijke periodes in het weekend waarin veel koolhydraten “ok” zijn Je kunt veel vlees eten, hoewel rood vlees verreweg het beste is, zou ik varkensvlees, spek enz. weglaten. Blijf bij vlees zoals rundvlees, kippendijen, gebruik extra vierge olijfolie en visolie supplementen zijn een MUST op dit (of een dieet wat dat betreft) Probeer te streven naar 12 tot 15 gram per dag.

Aan de andere kant van de kamer hebben we het Paleo dieet, dat hele voedselgroepen en bewerkte voedingsmiddelen elimineert (bewerkte voedingsmiddelen zijn altijd goed om van af te komen), terwijl het Anabolic dieet alleen de consumptie van koolhydraten gedurende een deel van de week beperkt en niet vereist dat je een bepaald voedsel volledig opgeeft

Maar nogmaals, zoals ik hierboven al benadrukte, om het anabolische dieet goed te laten werken ZAL je een aantal van de “slechte” vetten moeten opgeven. De samenstelling van de macronutriënten van de diëten verschilt ook. Bij het anabolische dieet worden het grootste deel van de week zeer grote hoeveelheden vetten geconsumeerd, terwijl het Paleo dieet een groter aandeel van koolhydraten en een veel gematigder vetconsumptie bevat.

Het is ook vermeldenswaard dat als je vegetariër bent, je geen van beide diëten zult kunnen volgen. Vegetariërs kunnen het anabolische dieet niet volgen, omdat het zwaar leunt op vettig rood vlees. Ze zouden het ook moeilijk hebben met het Paleo dieet, omdat het geen granen of bonen toelaat, die nietjes zijn in de meeste vegetarische diëten.

Beide diëten kunnen relatief duur zijn, maar als je bekijkt hoeveel je bespaart door geen frisdrank, snoep, chips, friet, buitenshuis eten enz. te kopen, vind ik dat het zichzelf gemakkelijk compenseert. Het anabolische dieet wordt niet aanbevolen voor diabetici of mensen die regelmatig aan intensieve lichaamsbeweging doen. Het kan constipatie veroorzaken omdat het weinig vezels bevat, en het kan aanvankelijk vermoeidheid, humeurigheid en een maagklachten veroorzaken.

Over het geheel genomen raad ik je sterk aan om beide diëten uit te proberen. Ik denk dat veel mensen moeite hebben om zo slank te worden als ze zouden moeten met het Anabolic dieet, omdat (ja, ik ga het hier een beetje afkraken) het slecht geschreven is. Hij kan zeggen wat hij wil, maar je zult niet slank worden door de hele dag spek en hamburgers te eten. Het eten van rood vlees, kippendijen, vette vis etc. natuurlijk wel.

Aan de andere kant kun je veel sneller vet verliezen in de beginfase van het anabole dieet en heel mager worden als je het serieus neemt en je gezond verstand gebruikt.

Bij het Paleo dieet daarentegen duurt het in het begin iets langer voordat je vet verliest, maar je kunt er meer HIIT-training op doen. Als je gewichtheffen intensief is en de cardio bruut kan dit een zeer effectieve manier zijn om vet te verliezen.

Ik schat beide diëten hoog in en zou graag je mening en of resultaten horen over de artikelen in kwestie.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here