Ποιο είναι καλύτερο Παλαιό ή αναβολική διατροφή

Σήμερα σκοπεύω να ρίξω μια ματιά σε δύο δίαιτες. Στην πραγματικότητα, δύο από τις πιο γνωστές στον κόσμο του bodybuilding. Ωστόσο, το γεγονός ότι μια δίαιτα είναι γνωστή δεν σημαίνει πάντα ότι είναι καλή δίαιτα ή τουλάχιστον η σωστή δίαιτα για τον εαυτό σας.

Σκοπεύουμε να συζητήσουμε τη δίαιτα Paleo και φυσικά την αναβολική δίαιτα. Θα μιλήσουμε για τον τρόπο που λειτουργούν και ποια είναι πιο πιθανό να σας δώσει καλύτερα αποτελέσματα για την απώλεια λίπους. Ο λόγος που λέω απώλεια λίπους και όχι απώλεια βάρους, οφείλεται στο γεγονός ότι οποιαδήποτε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων μπορεί να σας προκαλέσει απώλεια βάρους. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό θα είναι απλώς νερό και όχι οι αποθήκες λίπους που σκοπεύουμε να χτυπήσουμε.

Ένας άλλος κανόνας που αξίζει πάντα να σημειωθεί: δεν έχει σημασία αν είστε bodybuilder, ολυμπιονίκης, power lifter, παλαιστής, mma, πολεμικές τέχνες, πυγμαχία, ποδηλασία, τρέξιμο κ.λπ., διάολε, ακόμα και αν μόλις αρχίζετε να γυμνάζεστε και θέλετε απλώς να χάσετε βάρος, μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες θα είναι πάντα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε λίπος.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν ρίχνοντας μια ματιά και στις δύο εν λόγω δίαιτες.

Η δίαιτα Paleo και η αναβολική δίαιτα είναι φυσικά δύο εκδοχές μιας δίαιτας υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, που και οι δύο ισχυρίζονται ότι παρέχουν δραματική απώλεια λίπους.

Πρώτα απ’ όλα ας ρίξουμε μια ματιά στη δίαιτα Paleo

Η δίαιτα Paleo υποτίθεται ότι βασίζεται στη διατροφή που πιστεύουμε ότι κατανάλωναν οι πρόγονοί μας πριν από πολλά χρόνια. Καταναλώνετε πράγματα όπως φρούτα και φυσικά λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους, καθώς και ψάρια και άπαχο κρέας, κατά προτίμηση από άγριες πηγές, καθώς αυτά περιέχουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά. Τώρα προϊόντα όπως κάθε είδους γαλακτοκομικά που περιλαμβάνουν τυρί, γάλα κ.λπ. ΔΕΝ επιτρέπονται, ούτε τα δημητριακά και τα όσπρια, και φυσικά όχι φυτικά έλαια, ζάχαρη, αλκοόλ και άλατα. Δεν μπορείτε να καταναλώνετε καθόλου επεξεργασμένα τρόφιμα σε αυτή τη δίαιτα σε καμία περίπτωση.

Τώρα, η αναβολική δίαιτα

Η αναβολική δίαιτα, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνει την κατανάλωση λιγότερων από 30 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα τις καθημερινές και το 60% των θερμίδων σας ως υδατάνθρακες τα Σαββατοκύριακα. Τις καθημερινές, καταναλώνετε το 60 τοις εκατό των θερμίδων σας ως λίπος και το 40 τοις εκατό ως πρωτεΐνη. Τα Σαββατοκύριακα, λαμβάνετε το 25 τοις εκατό των θερμίδων σας από λίπος και το 15 τοις εκατό από πρωτεΐνες. Οι ημέρες χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες έχουν σκοπό να αναγκάσουν το σώμα σας να χρησιμοποιήσει τις αποθήκες λίπους του για ενέργεια, βοηθώντας σας να κάψετε περισσότερο λίπος. Οι ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες έχουν σκοπό να γεμίσουν τις αποθήκες υδατανθράκων σας.

Δεν είναι και τόσο άσχημα Η αναβολική δίαιτα έχει σίγουρα τη θέση της και την έχω δει να οδηγεί σε δραματική απώλεια λίπους σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. Και ναι, εννοώ απώλεια λίπους. Δηλαδή το μέγεθος της μέσης μειώνεται δραστικά.

Πολλοί από τους πελάτες μου στην πραγματικότητα ρίχνουν τους υδατάνθρακες από τη διατροφή τους, βασιζόμενοι σχεδόν πλήρως σε σκόνες λαχανικών και συμπληρώματα για να πάρουν οτιδήποτε τους λείπει (όπως οι φυτικές ίνες).) Αν και αυτό δεν συνιστάται κανονικά από εμένα, αν δοκιμάζετε αυτή τη δίαιτα τείνω να τη συστήσω ανεπιφύλακτα.

Ας δούμε λοιπόν τις κύριες διαφορές μεταξύ των δύο διαιτών

Η αναβολική δίαιτα είναι εξαιρετικά χαμηλή σε υδατάνθρακες και σχεδόν χωρίς υδατάνθρακες, εκτός από τις περιόδους του Σαββατοκύριακου όπου πολλοί υδατάνθρακες είναι “εντάξει” Μπορείτε να τρώτε άφθονο κρέας, αν και το κόκκινο κρέας είναι μακράν το καλύτερο, εγώ θα έκοβα το χοιρινό, και το μπέικον κλπ. Μείνετε σε κρέατα όπως μοσχάρι, μπούτια κοτόπουλου, χρησιμοποιήστε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τα συμπληρώματα ιχθυελαίου είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε αυτή (ή σε οποιαδήποτε δίαιτα για αυτό το θέμα.) Προσπαθήστε να στοχεύσετε σε 12 με 15 γραμμάρια την ημέρα.

Τώρα, στην άλλη πλευρά του δωματίου έχουμε τη δίαιτα The Paleo, η οποία στην πραγματικότητα εξαλείφει ολόκληρες ομάδες τροφίμων και επεξεργασμένα τρόφιμα (τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι πάντα καλό να τα ξεφορτώνεσαι), ενώ η Αναβολική δίαιτα περιορίζει μόνο την κατανάλωση υδατανθράκων κατά τη διάρκεια ενός μέρους της εβδομάδας και δεν απαιτεί να εγκαταλείψεις εντελώς κάποιο συγκεκριμένο τρόφιμο

Αν και πάλι, όπως τονίζω παραπάνω, για να λειτουργήσει σωστά η αναβολική δίαιτα ΘΑ πρέπει να παραιτηθείτε από κάποια από τα “κακά” λιπαρά. Η σύνθεση των μακροθρεπτικών συστατικών των διαιτών διαφέρει επίσης. Η αναβολική δίαιτα περιλαμβάνει την κατανάλωση πολύ υψηλών ποσοτήτων λίπους τις περισσότερες ώρες της εβδομάδας, ενώ η δίαιτα Paleo περιλαμβάνει ένα υψηλότερο ποσοστό θερμίδων από υδατάνθρακες και ένα πολύ πιο μέτριο επίπεδο κατανάλωσης λίπους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αν είστε χορτοφάγος, δεν θα μπορέσετε να ακολουθήσετε καμία από αυτές τις δίαιτες. Οι χορτοφάγοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν την αναβολική δίαιτα, καθώς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο λιπαρό κόκκινο κρέας. Θα δυσκολευτούν επίσης να ακολουθήσουν τη δίαιτα Paleo, επειδή δεν επιτρέπει τα δημητριακά ή τα φασόλια, τα οποία είναι βασικά συστατικά στις περισσότερες χορτοφαγικές δίαιτες.

Και οι δύο αυτές δίαιτες μπορεί να είναι σχετικά ακριβές, αλλά όταν κοιτάξετε πόσα θα εξοικονομήσετε από το να μην αγοράζετε σόδα, γλυκά, πατατάκια, τσιπς, τσιπς, να μην τρώτε έξω κ.λπ., θεωρώ ότι αντισταθμίζεται εύκολα. Η αναβολική δίαιτα δεν συνιστάται για διαβητικούς ή για όσους συμμετέχουν τακτικά σε άσκηση υψηλής έντασης. Μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, επειδή είναι χαμηλή σε φυτικές ίνες, και μπορεί αρχικά να προκαλέσει κούραση, κυκλοθυμία και στομαχικές διαταραχές.

Συνολικά, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε και τις δύο δίαιτες. Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να γίνουν άρρωστοι και ή όσο αδύνατοι θα έπρεπε με την Αναβολική δίαιτα λόγω του γεγονότος ότι (ναι, θα την χτυπήσω λίγο εδώ) είναι κακογραμμένη. Μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά δεν θα γίνετε αδύνατοι τρώγοντας μπέικον και μπιφτέκια όλη μέρα. Τρώγοντας κόκκινα κρέατα, μπούτια κοτόπουλου, λιπαρά ψάρια κλπ. φυσικά και μπορείς.

Από την άλλη, μπορείς να χάσεις πολύ πιο γρήγορα λίπος στα πρώτα στάδια της αναβολικής διατροφής και να γίνεις πολύ αδύνατος αν το πάρεις στα σοβαρά και χρησιμοποιήσεις την κοινή λογική.

Η δίαιτα Paleo, από την άλλη πλευρά. μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο για να δείτε απώλεια λίπους στην αρχή, αλλά μπορείτε να κάνετε περισσότερη προπόνηση HIIT σε αυτήν. Αν η άρση βαρών είναι έντονη και η καρδιολογία βάναυση, αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε λίπος.

Βαθμολογώ και τις δύο δίαιτες υψηλά και θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σας ή και τα αποτελέσματά σας για τα εν λόγω άρθρα.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here