Tuesday, May 17, 2022

Hvad kræver det at blive Mr. Olympia

Det er ingen hemmelighed at det ikke er let at have så mange muskler som en Mr. Olympia, de fleste vil tro at det er umuligt at have en krop som Ronnie Coleman og derfor er alle billederne online falske, men hvis du er en hardcore bodybuilder ved du af alle mennesker at en Mr. Olympia’s fysik ligner Photoshop, men det er alt andet end det.

De fleste mennesker ser på en Mr. Olympia fysik med ærefrygt, mens andre synes det bare er dumt eller endda ulækkert at blive så stor, ja, der er de 5% som os, der drømmer om at have en fysik så tæt på en Mr. Olympia som muligt, selv om vi taler 70’erne, 80’erne eller 90’erne fysikker som Schwarzeneggers, Haneys og Yates, at opnå en fysik som den kan være en temmelig kompliceret opgave, mindre end 1% af bodybuildere derude opnår det niveau af udvikling og her forklarer vi hvorfor.

Træning

Muskelopbygning er ikke kompliceret selvom de fleste prøver at gøre det sådan (Crossfitters), Mr. Olympia’s måtte starte et sted, så de var ikke altid så smarte når det kom til træning, hver eneste Mr. Olympia derude lige fra Larry Scott til dagens mester Phil Heath, startede med at træne med frie vægte og compound bevægelser som squats, dødløft, bænkpres, dumbbell curls osv.

Hovedformålet med at gå i træningscenteret er at skade musklen for at få den til at vokse sig større og stærkere, det vil sige, at du vil træne til du ikke kan rejse dig næste dag og så gøre det hele igen. Husk at træning hårdt og smart er to forskellige ting, du vil gerne træne så tungt og intenst som muligt, men også holde alt kontrolleret, lave korrekt form og undgå skader så vidt muligt, et godt eksempel på dette er Jay Cutler træning vs. Branch Warren træning, hvis du er til bodybuilding så ved du sikkert hvad vi mener.

Ernæring

Nok det eneste der har ændret sig mest fra bodybuilding i 70’erne i forhold til vores nuværende alder er ernæring, i gamle dage plejede man at spise meget for at få muskler og spise mindre når man ønskede at cutte, vi har nu et ton af information om kroppen og hvordan den fungerer og det er en god ting, men nogle gange kan det blive overvældende, information overload kan være lige så negativ som det kan være positivt, det er derfor for ernæring du har brug for at finde ud af, hvordan din krop reagerer, holde det simpelt, spise en masse protein en masse kulhydrater og lav fedt og sukker, det, der ikke virker for dig finde ud af, hvordan din krop reagerer på hver type mad.

Det er rigtigt at mange Mr. Olympia’s laver de sædvanlige 7 måltider med kylling og ris med grøntsager, men det er bare hvad du ser, hvorfor skulle de lære dig hemmeligheden til at opnå en fysik som deres? Tja, hemmeligheden er ikke så hemmelig, selv om Phil Heath ikke vil fortælle dig, hvad han faktisk spiser, er det faktisk ligegyldigt, en Mr. Olympia spiser ikke, hvad de fortæller ham at spise, han spiser, hvad hans krop har brug for, selv om Phil fortalte dig, hvad han spiser, ville det ikke hjælpe dig på nogen måde, spis efter hvordan din krop reagerer og føler, det er hemmeligheden.

Genetik

Mange mennesker diskuterer meget om dette emne, 50% af bodybuilderne derude tilskriver genetik til deres bygning, mens de andre 50% siger, at det hele handler om hårdt arbejde i og uden for gymnastiksalen, ja, hvis du arbejder hårdt nok på det, vil du helt sikkert se resultater i din krop, men det betyder ikke nødvendigvis, at du bliver en Mr. Olympia.

Lad os f.eks. tage Dorian Yates, før han trænede var han virkelig tynd, men da han først kom i fitnesscenteret sprang han i luften, hans genetik har altid været i top, men det vidste han ikke før han begyndte at løfte, på den anden side har du personer der træner endnu hårdere end din almindelige fitnessrådgiver og kan knap nok tage 5lbs muskler på på to år, så ja, genetik og et eliteniveau er vigtigt, hvis du ikke har de store, runde og fyldige muskelmaver med en ramme til at bære det på, bliver du nok ikke en Mr. Olympia, men det betyder ikke nødvendigvis at du ikke kan være stor og skræmmende, husk, Mr. Olympia er titlen der gives til DEN bedste bodybuilder på planeten.

“Kosttilskud”

Læg mærke til, at vi skrev “kosttilskud” og ikke kosttilskud? Det er fordi vi henviser til steroider på en pæn måde, du kan ikke blive en Mr. Olympia samtidig med at du forbliver naturlig, fordi det er bogstaveligt talt umuligt, nu skal du ikke blive forvirret, det betyder ikke, at du ved at tage steroider bliver en Mr. Olympia, hvis ikke alle kunne og ville gøre det!

Steroider kan siges at være den sidste finish, bodybuildere i 50’erne, 60’erne og endda tidlige 70’erne plejede at have fantastiske fysik og vi vil vædde med dig, at næsten alle af dem havde en naturlig krop eller tog minimale stoffer, fordi de ikke eksisterede eller ikke var populære nok!

Tiderne ændrer sig, der var næsten ingen stoffer dengang, og derfor var bodybuildere ikke over 220lbs, i dag er bodybuildere langt over 300lbs takket være forskning og stoffer. Så ja, lad os holde det virkeligt, for at være på toppen i bodybuilding verden du har brug for steroider, men du har også brug for perfekt træning, kost og verdensklasse genetik.

Hvis du drømmer om at blive den bedste bodybuilder i live, skal du lette røven og begynde at arbejde på din kost, træningsprogram og bare forsøge at forbedre dig selv, hvis du vil noget hårdt nok, vil du få det bare husk at være forsigtig og vide, at det du forsøger at gøre har taget tidligere mestre over 15 år at opnå, nu ved du det grundlæggende om, hvad det kræver at blive en Mr. Olympia, vi siger grundlæggende, fordi der er en hel del mere end det, der møder øjet, som normale gym rotter ikke kender til.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here