Welk eiwit is beter: Caseïne of Wei? Voordelen en Nadelen die iedereen moet weten

Geen Reacties Deze vraag is heel normaal en toch lijkt er een grote controverse te bestaan over welke nu beter is: caseïne of wei-eiwit. De volgende informatie brengt u verschillende voordelen en vergelijkingen van caseïne en wei als eiwitbronnen voor bodybuilding.

Caseïne-eiwit

Caseïne-eiwit maakt 80 procent uit van het melkeiwit. Caseïne staat bekend om zijn superieure aminozuurgehalte, trage vertering en anti-katabole effecten.

Voordelen van Caseïne Eiwit

Caseïne-eiwit is gunstig voor bodybuilding vanwege het langzame tempo waarin het wordt verteerd, het stolt in je maag en staat bekend om zijn antikatabole elementen. Caseïne-eiwit bevat ook zuivel calcium dat zeer belangrijk is voor uw botten gezondheid en lichaam samenstelling effecten.

Nadelen van Caseïne Proteïne

In dit opzicht kan de trage vertering negatief worden als je het voor of na het sporten consumeert terwijl je aminozuren snel in je lichaamssysteem probeert te krijgen. Een ander nadeel van caseïne-eiwit is dat iemand die problemen heeft met lactose last kan krijgen van winderigheid, en voor sommige mensen die allergieën hebben, kan het een opgeblazen gevoel veroorzaken. Bovendien kan het natrium in caseïne-eiwit ook leiden tot een opgeblazen gevoel.

Aanbevelingen

Caseïne-eiwit kan het beste worden geconsumeerd bij de maaltijd en voor het slapen gaan, en kan worden gecombineerd met een ander soort eiwit. Caseïne-eiwit wordt echter niet aangeraden wanneer je de opname van aminozuren probeert te versnellen.

Bronnen van caseïne-eiwit

Zuivel, caseïne concentraten.

Wei-eiwit

Wei-eiwitisolaat is de zuiverste en meest geconcentreerde vorm van wei-eiwit die nu op de markt verkrijgbaar is. Wei-eiwit bevat ten minste 90 procent of meer eiwit met zeer weinig vet en lactose-stoffen. Ondertussen is wei-eiwitconcentraat ongeveer 29-89 procent eiwit, afhankelijk van de soorten wei-eiwitproducten

Wanneer het eiwitgehalte in wei-eiwitconcentraat daalt, stijgt over het algemeen de hoeveelheid vet en lactose. De andere soort wei-eiwitpoeder is wei-eiwithydrolysaten. Dit is wei-eiwit dat is voorverteerd tot kleine ketens van aminozuren. Dit type wei-eiwit wordt verondersteld het eiwit beter te laten absorberen in uw lichaam.

Voordelen van wei-eiwit

Wei-eiwit staat bekend om zijn vermogen de eiwitsynthese te verhogen, immuunfactoren en antioxiderende activiteiten te verhogen, en om zijn snelle opname in uw lichaamssysteem.

Nadelen van Wei-eiwit

Wei-eiwit is niet zo effectief in het verminderen van eiwitafbraak.

Aanbevelingen

Wei-eiwit kan het beste worden geconsumeerd rond de tijd dat u traint en traint, vanwege de snelle absorptiesnelheid. U wordt aangeraden om wei-eiwit te nemen voor, tijdens of vlak na de training.

Bronnen van wei-eiwit

Melk, bijproduct van kaasproductie, melkeiwitisolaten, en wei-eiwitsupplementen.

Welke is beter: Caseïne versus wei

Uit een wetenschappelijk onderzoek van Yves Boirie bleek dat de leucinespiegel in ons lichaam een piek bereikte in 1 uur direct na inname van wei-eiwit of caseïne-eiwit. De wei-eiwit hoogte echter op hogere niveaus en keerde na 4 uur terug naar het beginpunt. Ondertussen piekte het caseïne-eiwit op een lager niveau en keerde pas na 7 uur terug naar het beginpunt. In dit opzicht verhoogt wei-eiwit de eiwitsynthese, maar beïnvloedt het tegelijkertijd niet het eiwitafbraakproces. Caseïne daarentegen vermindert het eiwitafbraakproces, maar heeft geen invloed op de eiwitsynthese

Een ander wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door Boirie, heeft de voordelen van caseïne en wei-eiwitten aangetoond. Bedenk dat een combinatie van eiwitdiëten een verschillend absorptietempo geeft, waardoor de invloeden op de eiwitsynthese en -afbraak kunnen veranderen. Uit een ander onderzoek van Tipton bleek eveneens dat de kritische inname van wei- en caseïne-eiwit na de training resulteerde in een vergelijkbare toename van de eiwitbalans in de spiermassa, wat resulteerde in een netto eiwitsynthese in de spiermassa, ook al zijn er verschillende patronen van aminozuurreacties in het bloed

Tenslotte toonde een huidige studie aan dat wei-eiwit mogelijk veel gunstiger is dan caseïne-eiwit bij oudere mensen om het verlies van lichaamseiwit te beperken. Klik hier voor ons aanbevolen wei-eiwitsupplement.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here