Vilket protein är bäst: Kasein eller vassle? Fördelar och nackdelar som alla bör känna till

Inga kommentarer Denna fråga är mycket normal, men det verkar finnas en stor kontrovers om vilket protein som är bäst: kasein eller vassleprotein. Följande information nedan kommer att ge dig tydliga fördelar och jämförelser av kasein och vassle som proteinkällor för bodybuilding.

Kaseinprotein

Kaseinprotein utgör 80 procent av mjölkproteinet. Kasein är välkänt för sitt överlägsna innehåll av aminosyror, sin långsamma matsmältning och sina antikataboliska effekter.

Fördelar med kaseinprotein

Kaseinprotein är fördelaktigt för bodybuilding på grund av sin långsamma takt att smälta, klumpar i magen och är välkänt för sina antikataboliska element. Kaseinprotein innehåller också mjölkkalium som är mycket viktigt för din benhälsa och kroppssammansättningseffekter.

Nackdelar med kaseinprotein

I detta avseende kan långsam matsmältning bli en negativ sak när du konsumerar det före eller efter träning när du försöker få in aminosyror i ditt kroppssystem snabbt. En annan nackdel med kaseinprotein är att den som har laktosproblem kan få gaser, och för vissa allergiker kan det orsaka uppblåsthet. Dessutom kan natriumet i kaseinprotein också leda till uppblåsthet.

Rekommendationer

Kaseinprotein konsumeras bäst vid måltider och vid sänggåendet och kan kombineras med andra typer av proteiner. Kaseinprotein rekommenderas dock inte att konsumeras när du försöker påskynda aminosyraupptaget.

Källor till kaseinprotein

Mejeriprodukter, kaseinkoncentrat.

Vassleprotein

Bland annat är vassleproteinisolat den renaste och mest koncentrerade formen av vassleprotein som finns på marknaden nu. Vassleprotein innehåller minst 90 procent eller mer protein med mycket lite fett och laktosämnen. Samtidigt innehåller vassleproteinkoncentrat cirka 29-89 procent protein baserat på typerna av vassleproteinprodukter

När proteinklassen i vassleproteinkoncentrat minskar, ökar i allmänhet mängden fett och laktos. Den andra typen av vassleproteinpulver är vassleproteinhydrolysat. Detta är vassleprotein som är förspaltat till små kedjor av aminosyror. Denna typ av vassleprotein ska enligt uppgift hjälpa proteinet att absorberas bättre i kroppen.

Fördelar med vassleprotein

Vassleprotein är välkänt för sin förmåga att öka proteinsyntesen, öka immunfaktorer och antioxidantaktiviteter, samt snabb absorption i ditt kroppssystem.

Nackdelar med vassleprotein

Vassleprotein är inte lika effektivt för att minska proteinnedbrytningen.

Rekommendationer

Vassleprotein är bäst att konsumera runt tränings- och motionstid på grund av dess snabba upptagningshastighet. Du rekommenderas att äta vassleprotein i före, under eller direkt efter träning.

Källor till vassleprotein

Mjölk, biprodukt från osttillverkning, mjölkproteinisolat och vassleproteintillskott.

Vilket av dem är bäst: Casein Versus Whey

En vetenskaplig studie gjord av Yves Boirie visade att leucinnivåerna i blodet i vår kropp nådde sin topp inom en timme direkt efter intag av vassleprotein eller kaseinprotein. Vassleproteinet höjde dock på högre nivåer och återgick sedan till utgångspunkten efter 4 timmar. Samtidigt toppade kaseinproteinet på en lägre nivå men återgick inte till utgångspunkten förrän efter 7 timmar. I detta avseende ökar vassleprotein proteinsyntesen, men påverkar samtidigt inte proteinnedbrytningsprocessen. Samtidigt minskar kasein proteinnedbrytningsprocessen men påverkar inte proteinsyntesen

En annan vetenskaplig studie som utfördes av Boirie avslöjade fördelarna med kasein- och vassleproteiner. Tänk på att en kombination av proteindieter kommer att ge en annan upptagningshastighet, vilket kan förändra påverkan på proteinsyntes och proteinnedbrytning. En annan studie av Tipton visade också att kritiskt intag av vassle- och kaseinprotein efter träning gav liknande ökningar av muskelmassan i proteinbalansen, vilket resulterade i nettomuskulaturens proteinsyntes, även om det finns olika mönster av aminosyreresponser i blodet

Till sist visade en aktuell studie att vassleprotein kan vara mycket mer fördelaktigt än kaseinprotein hos äldre personer för att begränsa kroppens proteinförlust. Klicka här för vårt rekommenderade vassleproteintillskott.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here