Hvilken af dem er bedst? Paleo eller Anabolic Diet?

I dag vil jeg kigge på to diæter. Faktisk to af de mest kendte i bodybuilding verden. Men bare fordi en diæt er velkendt, er det ikke altid en god diæt eller i det mindste den rigtige diæt for dig selv.

Vi har planer om at diskutere Paleo diæten og selvfølgelig den Anabolske Diæt. Vi vil tale om den måde de virker på, og hvilken der er mest tilbøjelig til at give dig bedre resultater for fedttab. Grunden til, at jeg siger fedttab og ikke vægttab, skyldes, at enhver kulhydratfattig diæt kan få dig til at tabe dig. Problemet er, at det kun vil være vand og ikke de fedtdepoter, som vi har planer om at ramme.

En anden tommelfingerregel, som altid er værd at bemærke: Det er ligegyldigt om du er bodybuilder, olympisk løfter, styrkeløfter, bryder, mma, kampsport, boksning, cykling, løb osv, for fanden, selv hvis du lige er begyndt at træne og bare vil tabe dig, vil en proteinrig diæt altid være den mest effektive måde at tabe fedt på.

Så lad os starte med at tage et kig på de to pågældende diæter.

Paleo- og Anabolic-diæterne er naturligvis to versioner af en proteinrig og kulhydratfattig diæt, som begge hævder at give et dramatisk fedttab.

Lad os først tage et kig på Paleo diæten

Paleo diæten er angiveligt baseret på den kost, som vi tror, at vores forfædre spiste for mange år siden. Du spiser ting som frugt og selvfølgelig grøntsager, nødder og frø samt fisk og magert kød, helst fra vilde kilder, da disse indeholder mindre mættet fedt. Nu er produkter som enhver form for mejeriprodukter, herunder ost, mælk osv. IKKE tilladt, ej heller korn og bælgfrugter, og naturligvis ingen vegetabilske olier, sukker, alkohol og salte. Du kan under ingen omstændigheder indtage forarbejdede fødevarer på denne diæt overhovedet.

Nu, den Anabolske diæt

Den Anabolske diæt indebærer derimod, at du skal indtage mindre end 30 gram kulhydrater om dagen på hverdage og 60 procent af dine kalorier som kulhydrater i weekenden. På hverdage indtager du 60 procent af dine kalorier i form af fedt og 40 procent i form af protein. I weekenden får du 25 procent af dine kalorier fra fedt og 15 procent fra protein. Dagene med lavt kulhydratindhold skal tvinge din krop til at bruge sine fedtdepoter til energi, hvilket hjælper dig med at forbrænde mere fedt. Dage med højt kulhydratindhold er beregnet til at fylde dine kulhydratlagre op igen.

Ikke for dårligt? Den Anabolske diæt har bestemt sin plads, og jeg har set den føre til dramatisk fedttab på ganske kort tid. Og ja, jeg mener fedt tab. Dvs. taljestørrelse gør ned drastisk.

Mange af mine klienter faktisk droppe kulhydrater ud af deres kost, næsten helt afhængig af vegetabilske pulvere og kosttilskud for at få noget de mangler deres (såsom fiber.) Mens dette er normalt ikke anbefales af mig, hvis du prøver denne kost jeg har tendens til at anbefale det stærkt.

Så lad os se på de vigtigste forskelle mellem de to diæter

Den anabolske diæt er ekstremt lavt i kulhydrater og næsten carb gratis, udover weekenden carb op perioder, hvor en masse kulhydrater er “ok” Du kan spise masser af kød, dog er rødt kød langt det bedste, jeg ville skære svinekød og bacon osv. væk. Hold dig til kød som oksekød, kyllingelår, brug ekstra jomfru olivenolie og fiskeolie kosttilskud er et MUST på denne (eller enhver diæt for den sags skyld.) Prøv at sigte efter 12 til 15 gram om dagen.

Nu på den anden side af rummet har vi The Paleo diet, som faktisk eliminerer hele fødevaregrupper og forarbejdede fødevarer (forarbejdede fødevarer er altid godt at slippe af med), mens Anabolic diet kun begrænser forbruget af kulhydrater i en del af ugen og ikke kræver, at du helt opgiver en bestemt fødevare

Selv om du igen, som jeg understreger ovenfor, for at få den anabolske diæt til at fungere korrekt, VIL du være nødt til at opgive nogle af de “dårlige” fedtstoffer. Makronæringsstofsammensætningen i diæterne er også forskellig. Den anabole diæt indebærer et meget højt fedtforbrug det meste af ugen, mens Paleo diæten indeholder en større andel af kalorier fra kulhydrater og et langt mere moderat fedtforbrug.

Det er også værd at bemærke, at hvis du er vegetar, vil du ikke kunne følge nogen af disse diæter. Vegetarer kan ikke følge den anabole diæt, da den i høj grad er baseret på fedtet rødt kød. De ville også have svært ved at følge Paleo diæten, fordi den ikke tillader korn eller bønner, som er basisvarer i de fleste vegetariske diæter.

Begge disse diæter kan være relativt dyre, men når man ser på, hvor meget man sparer ved ikke at købe sodavand, slik, chips, chips, spise ude osv., synes jeg, at det nemt kompenserer for sig selv. Den anabole diæt anbefales ikke til diabetikere eller til dem, der regelmæssigt deltager i højintensiv træning. Den kan give forstoppelse, fordi den er fiberfattig, og den kan i starten give træthed, humørløshed og maveproblemer.

Alt i alt kan jeg varmt anbefale, at du prøver begge diæter. Jeg tror, at mange mennesker kæmper for at blive rippet og eller så slank som de burde på den Anabolske diæt på grund af det faktum, at (ja, jeg vil smække den lidt her) den er dårligt skrevet. Han kan sige hvad han vil, men du bliver ikke slank af at spise bacon og burgere hele dagen. Spiser man rødt kød, kyllingelår, fed fisk osv. kan man selvfølgelig godt.

Til gengæld kan du tabe fedt meget hurtigere i de tidlige faser på den anabole diæt og blive meget slank hvis du tager det seriøst og bruger din sunde fornuft.

Paleo diæten derimod. tager måske lidt længere tid at se fedttab i starten, men du kan lave mere HIIT træning på den. Hvis din vægtløftning er intens og cardioen er brutal kan dette være en meget effektiv måde at tabe fedt på.

Jeg vurderer begge diæter højt og vil meget gerne høre din mening og eller resultater på de pågældende artikler.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here