Eiwitshakes vs maaltijdvervangende shakes

Er is een klein verschil tussen de twee termen – maaltijdvervangers en proteïneshakes. Toegegeven, ze hebben allebei belangrijke voordelen die ze aan het lichaam geven om het gezonder te houden en ook om het lichaam te helpen zijn atletische prestatiedoelen te bereiken.

Er zijn veel merken met verschillende voedingsspecificaties. Maar de meeste producten hebben dezelfde algemene kenmerken.

Dus, als u de behoefte voelt om een proteïnesupplement te kopen in een voedingswinkel, zorg er dan voor dat u zeker weet wat het bevat en wat de voordelen voor u zijn.

Laten we dit eens in detail bekijken.

Eiwitshakes

Een eiwitshake kan een honderd procent eiwitconcentraat zijn of een koolhydraatsupplement dat weinig eiwit en vet bevat.

Deze zijn verkrijgbaar als kant-en-klare drankjes of als eiwitpoeders.

In de loop der jaren zijn verschillende soorten eiwitshakes, op basis van ei-eiwit, melk- en wei-eiwit en soja, opgekomen als populaire supplementen in de fitnesswereld vanwege de invloed ervan op spierherstel en -ontwikkeling.

Maaltijdvervangende shakes

Maaltijdvervangende diëten zijn een geweldige, gemakkelijke, eenvoudige manier om gewicht te verliezen. Het is zo eenvoudig als het kiezen van een van de twee maaltijden per dag en deze te vervangen door een maaltijdvervangende shake.

Maaltijdvervangende shakes zijn ontworpen om u te helpen gewicht te verliezen. U drinkt één of twee shakes per dag in plaats van uw normale maaltijd om uw voedselinname gemakkelijk en eenvoudig te controleren.

Wanneer moet je dieetshakes gebruiken?

Dieet shakes worden ook wel maaltijdvervangers genoemd. Australische onderzoekers schreven in het Journal of Nutrition dat dieetshakes, in vergelijking met conventionele, gestructureerde diëten om af te vallen, net zo effectief waren om gewicht te verliezen

Wanneer je de motivatie mist om uitgebalanceerde maaltijden te bereiden, zijn maaltijdvervangende shakes een handig alternatief om je lichaam te voorzien van de goede voeding waar het naar hunkert.

Dieet shakes zijn eigenlijk ontworpen om te worden genomen bij het ontbijt en het avondeten.

 • Ontbijt

Je moet zo veel mogelijk proberen om het ontbijt niet over te slaan. Het is aangetoond dat het nuttigen van een ontbijt voordat je aan de dag begint een groot aantal voordelen heeft, waaronder een betere controle op gewichtsverlies op de lange termijn.

 • Lunch

Dieet shakes zijn niet specifiek bedoeld om tijdens de lunch te nemen, omdat je dan je dagelijkse calorie-inname controleert.

Het is die tijd van de dag en je voelt honger met zo veel drukke schema’s en het enige wat je nodig hebt is een snelle maaltijd om je weer op de rails te krijgen.

Er zijn een aantal kant-en-klare maaltijden die op zo’n moment geweldig zijn en gewaardeerd worden. De makers van sommige van deze producten raden aan om er elk één te nemen voor het ontbijt en de lunch.

 • Diner

Bij het avondeten ga je waarschijnlijk overboord. Dat komt omdat je overdag veel te verwerken hebt gehad en nu vreselijk uitgehongerd bent.

De kans is groot dat je bepaalde voedingsmiddelen aan je dieet toevoegt die het calorietekort, dat bijdraagt aan gewichtsverlies, teniet doen.

Hoewel je misschien gewoon te hongerig bent om je tijdens het avondeten te beheersen, moet je je calorieverbruik altijd in de hand houden.

En een manier om dit te doen is door meer te eten bij het ontbijt en de lunch en te kiezen voor een dieet shake in plaats van een volledige maaltijd.

Eiwitshakes als maaltijdvervanger

Verschillende eiwitshake-producten zijn bedoeld om je te helpen totaal verschillende doelen te bereiken, dus het is belangrijk dat je goed op het etiket let voordat je ze gaat consumeren.

Een maaltijdvervangende shake doet precies dat: het vervangt een volledige maaltijd door een balans van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten te bieden.

Eiwitshakes zijn perfect voor sporters die veel onderweg zijn, of voor wie geen tijd heeft gehad om een maaltijd te bereiden.

Maaltijdvervangende shakes en eiwitshakes worden vaak met elkaar verward.

Het niet kennen van het verschil kan ertoe leiden dat veel mensen de verkeerde soort shake kiezen voor hun doelen. Het effect hiervan is dat het gewichtsverlies en spiertoename in de weg kan staan.

Het verschil tussen een maaltijdvervangende shake en een eiwitshake

De grootste weggever van de functionaliteit van deze shakes zit hem in de namen. Terwijl maaltijdvervangende shakes worden gebruikt voor het vervangen van een maaltijd, zitten eiwitshakes vol met eiwitten, meestal wei-eiwit.

Verschillende shakes hebben verschillende doelen, en ook dit is waarom het belangrijk is om het etiket zorgvuldig te controleren voordat je er een koopt.

Een maaltijdvervangende shake is bedoeld om een hele maaltijd te vervangen, dus het geeft je lichaam een goede balans van niet alleen eiwit, maar ook koolhydraten en goede vetten.

Het is gewoon perfect als je altijd onderweg bent en liever een snellere en handige maaltijd hebt.

Hier is een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen maaltijdvervangende shakes en eiwitshakes.

 1. Maaltijdvervangende shake

Zoals ik al eerder zei, worden maaltijdvervangende shakes over het algemeen gebruikt om hele maaltijden te vervangen en ze hebben de volgende kwaliteiten:

 • Gebruikt voor gewichtsverlies

Maaltijdvervangende shakes bevatten zeer weinig vet en suiker, zodat u gemakkelijk gewicht kunt verliezen door te helpen een calorietekort in uw dieet te creëren.

Dit betekent dat ze je helpen minder calorieën te verbruiken dan je lichaam verbrandt, zodat je gewicht begint te verliezen.

 • Eiwitgehalte

Hoewel eiwitten over het algemeen helpen bij de spiersynthese en het herstel tijdens het trainen, zijn de meeste maaltijdvervangende shakes ontworpen om te werken, of u nu traint of niet.

Het wordt echter aanbevolen dat u voor effectief gewichtsverlies en het verkrijgen van vetvrije massa een trainingsroutine moet volgen terwijl u een goede maaltijdvervangende shake toevoegt voor een effectief resultaat.

Maaltijdvervangers voor de algemene gezondheid kunnen een lager eiwitgehalte hebben, meestal ongeveer 10 g per portie, terwijl die bedoeld zijn voor diëten en spieropbouw wel 40 g kunnen bevatten.

 • Vervangt een maaltijd

Zoals de naam al aangeeft, zijn maaltijdvervangende shakes ontworpen om maaltijden te vervangen – waarschijnlijk een maaltijd of twee – om u te helpen uw fitnessdoelen te bereiken.

Het bevat voldoende calorieën, vitaminen en macronutriënten om je gezond te houden en de voeding te geven die je nodig hebt.

 • Calorieniveau

Een maaltijdvervangende shake bevat genoeg calorieën om een maaltijd te vormen, maar het moet een stuk lager zijn dan een gewone maaltijd om een calorietekort te creëren voor gewichtsverlies.

Maaltijdvervangende shakes vullen meestal meer, omdat ze meer calorieën bevatten dan proteïneshakes. Ze bevatten normaal ongeveer 250 tot 400 calorieën.

Je kunt proberen om maaltijdvervangende shakes te nemen die een toegevoegde hongerblokker bevatten die je zou helpen om je drang om veel te eten te verminderen.

 • Bevat vitaminen en mineralen

Een goede maaltijdvervangende shake bevat een multivitamine om u te helpen uw dagelijkse hoeveelheid van alle essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen, zodat u niet meer voedsel hoeft te eten om dit op te maken.

De meeste mensen vinden het altijd moeilijk om aan de dagelijkse behoefte van alle verschillende vitaminen en voedingsstoffen te voldoen die nodig zijn om gezond te zijn. Een goede maaltijdvervangende shake is dus een trefzekere manier om dat te doen.

 • Vetgehalte

Eiwitshakes hebben over het algemeen een laag vetgehalte, met ongeveer 3 gram of minder vet, terwijl het vetgehalte in maaltijdvervangers varieert. Het vetgehalte in maaltijdvervangende shakes varieert vaak als gevolg van de verhouding tussen koolhydraten en vetten.

Maaltijdvervangende shakes die weinig koolhydraten bevatten, hebben meestal een hoger vetgehalte en omgekeerd. Dit betekent dat als je een koolhydraatarm dieet volgt, dit soort maaltijdvervangende shakes nog steeds een goed idee zijn.

Anders kunt u beter kiezen voor maaltijdvervangende shakes die omega 3 vetten bevatten als u meer vetten in uw maaltijd wilt.

 1. Eiwit shake

Eiwitpoeders worden gemengd in een shake en zorgen voor maximale eiwitten in onze voeding. Eiwitpoeders alleen bevatten echter niet voldoende koolhydraten, vezels of vitaminen om energie in het lichaam te houden, zoals een uitgebalanceerde maaltijd dat kan.

 • Gebruiken om te verstevigen en te versterken

Wanneer u traint en zware gewichten tilt, scheurt u uw spiervezels. Er zijn dus voldoende hoeveelheden eiwitten nodig om ze weer op te bouwen.

Een eiwitshake is een eenvoudige manier om snel en gemakkelijk eiwitten aan uw spieren te leveren, waardoor u vetvrije massa en een strakker lichaam krijgt.

 • Vervangt geen maaltijd

Eiwitshakes zijn supplementen en zijn niet bedoeld om een maaltijd te vervangen. Hun belangrijkste doel is om u te helpen voldoende eiwitten binnen te krijgen om uw spieren te herstellen en te versterken na uw training.

Daarom bevatten ze niet genoeg calorieën, vitaminen en voedingsstoffen om u gedurende de dag voldoende energie en voeding te geven. U zult nog steeds regelmatige, gezonde maaltijden moeten eten.

 • Eiwitgehalte

Een goede eiwitshake heeft een hoog eiwitgehalte, maar een laag gehalte aan andere voedingsstoffen zoals vetten, koolhydraten en suikers.

Op deze manier kunnen eiwitshakes echt uw eiwitinname verhogen en tegelijkertijd uw fitnessdoelen versnellen.

 • Laag in calorieën

Eiwitshakes bevatten over het algemeen weinig calorieën omdat ze niet bedoeld zijn om maaltijden te vervangen. Ze zijn eigenlijk een aanvulling op het volledige voedsel dat we eten.

Ze zijn zeer rijk aan eiwitten en voorzien ons lichaam van de dagelijkse dosis eiwitten die we nodig hebben. Dus, vanwege hun lage caloriegehalte, zul je nog steeds de andere calorieën en voedingsstoffen die je nodig hebt uit gewone, gezonde maaltijden moeten halen.

 • Vetgehalte

Eiwitshakes hebben over het algemeen een laag vetgehalte, met ongeveer 3 gram of minder vet, terwijl het vetgehalte in maaltijdvervangers varieert.

Dus, waarom is maaltijdvervanging nodig?

Maaltijdvervangers zijn om een aantal redenen noodzakelijk. Ze leveren voeding aan mensen die ondervoed of ernstig ziek zijn en geen volwaardig voedsel kunnen eten.

Ze worden veel gebruikt in medische gewichtsverlies interventies om de hoeveelheid calorieën die u in een maaltijd consumeert te controleren.

Maaltijdvervangers voorzien u van alle benodigde voedingsstoffen, variërend van koolhydraten tot eiwitten tot vetten, en tot vitaminen en mineralen – in balans.

Eiwitshakes: Onvolledige voeding?

Eiwitshakes zijn slechts rijk aan één bron van voedingsstoffen, namelijk eiwitten. Dit wil echter niet zeggen dat eiwitshakes geen andere voedingswaarde hebben. Natuurlijk zijn eiwitshakes ook verrijkt met vitaminen en mineralen.

Hoewel dit is vastgesteld, volstaat het te zeggen dat ze niet zijn ontworpen voor volledige voeding. In feite zijn veel shakes opzettelijk arm aan koolhydraten en vetten.

En dit is omdat eiwitshakes worden begeerd door bodybuilders en atleten omdat het hen helpt hoge prestaties te bereiken wanneer ze sporten of trainen.

Eiwitshakes bevatten eigenlijk weinig andere voedingsstoffen zoals vetten en koolhydraten, in tegenstelling tot maaltijdvervangers. Koolhydraten zijn nodig om je bloedsuikerspiegel op peil te houden tussen maaltijden, om het verlies van elektrolyten te voorkomen, en om energie te leveren aan je hersenen.

Daar komt nog bij dat eiwitdranken niet op dezelfde manier bevredigen als volwaardige voeding. Je hebt meer kans om later honger te krijgen en meer calorieën te consumeren nadat je een maaltijd hebt vervangen door een eiwitshake.

Conclusie

Het is gemakkelijk te zien dat maaltijdvervangers een bepaalde hoeveelheid eiwit bevatten, maar niet evenveel als eiwitshakes. Ze zijn totaal verschillend qua inhoud en gebruik.

Als je een snelle maaltijd voor onderweg wilt, kunnen eiwitshakes helpen, maar ze zijn niet ontworpen voor totale voeding zoals maaltijdvervangers dat zijn. Zie ze als supplementen die helpen de hoeveelheid eiwitten in je dagelijkse voeding te verhogen.

Als je je doelen niet hebt bepaald, wordt het een probleem om te kiezen wat je echt nodig hebt.

Zorg ervoor dat welke maaltijdvervanger of supplement je ook kiest, het je de beste voordelen biedt, je energiek houdt, je metabolisme op peil houdt, verlangens bestrijdt en versleten weefsels na het sporten helpt herstellen.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here