Protein Shakes vs. måltidserstatning Shakes

Der er lidt forskel på de to udtryk – måltidserstatninger og proteinshakes. De har begge to betydelige fordele, som de giver kroppen for at holde den sundere og hjælpe kroppen med at nå sine atletiske præstationsmål.

Der er mange mærker derude med forskellige ernæringsmæssige specifikationer. Men de fleste af produkterne har de samme generelle egenskaber.

Så når du føler behov for at købe et proteintilskud fra en fødevareforretning, skal du sikre dig, at du er sikker på, hvad det indeholder og dets fordele for dig.

Lad os se på dette i detaljer.

Protein Shakes

En proteinshake kan være et hundrede procent proteinkoncentrat eller et kulhydrattilskud, der indeholder lidt protein og fedt.

Disse fås som færdige drikkevarer eller som proteinpulver.

I årenes løb er forskellige former for proteinshakes med æggeprotein, mælke- og valleprotein og soja dukket op som populære kosttilskud i fitnessverdenen på grund af deres indvirkning på muskelgenopretning og -udvikling.

Måltidserstatningsshakes

Måltidserstatningsdiæter er en fantastisk, nem og enkel måde at tabe sig på. Det er så enkelt som at vælge et af to måltider om dagen og erstatte dem med en måltidserstatningsshake.

Måltidserstatningsshakes er designet til at hjælpe dig med at opnå vægttab. Du drikker en eller to shakes om dagen i stedet for dit normale måltid for at kontrollere dit fødeindtag nemt og enkelt.

Hvornår skal du bruge diæt shakes?

Kost shakes kaldes også for måltidserstatninger. Australske forskere, der skriver i Journal of Nutrition, fandt, at diæt shakes, var lige så effektive til at producere vægttab sammenlignet med konventionelle, strukturerede slankekure

Når du mangler motivation til at tilberede afbalancerede måltider, kommer måltidserstatningsshakes ind som et praktisk alternativ til at give din krop den gode ernæring, som den trænger til.

Kost shakes er faktisk designet til at blive taget til morgenmad og aftensmad.

 • Morgenmad

Du bør så vidt muligt forsøge at undgå at springe morgenmaden over. At spise morgenmad, før du begynder dagen, har vist sig at have en hel række fordele, og det omfatter forbedring af vægttabsstyring på lang sigt.

 • Frokost

Diæt shakes er ikke specifikt beregnet til at blive taget til frokost, da du kontrollerer dit daglige kalorieindtag.

Det er den tid på dagen, og du føler dig sulten med så mange travle skemaer, og det eneste du har brug for er et hurtigt måltid for at få dig tilbage på sporet.

Der er nogle færdigretter, der er gode og værdsatte på et sådant tidspunkt. Producenterne af nogle af disse produkter anbefaler, at man drikker en hver til morgenmad og frokost.

 • Aftensmad

Du kan sandsynligvis gå over gevind til aftensmad. Det skyldes, at du har haft en masse at gå igennem i løbet af dagen, og nu er du frygtelig sulten.

Der er stor sandsynlighed for, at du sandsynligvis vil tilføje visse fødevarer til din kost, som vil udslette de kalorieunderskud, der bidrager til vægttab.

Selv om du måske bare er for sulten til at styre dig selv ved aftensmaden, bør du altid holde dit kalorieforbrug i skak.

Og en måde at gøre dette på er ved at spise mere til morgenmad og frokost og vælge en diæt shake i stedet for et komplet måltid.

Proteinshakes som måltidserstatning

Forskellige proteinshakeprodukter skal hjælpe dig med at nå helt forskellige mål, så det er vigtigt, at du er opmærksom på etiketten, inden du indtager dem.

En måltidserstatningsshake gør præcis det: den erstatter et helt måltid ved at tilbyde en balance af protein, kulhydrater og sunde fedtstoffer.

Proteinshakes er perfekte til atleter på farten eller til dem, der ikke har haft tid til at tilberede et måltid.

Måltidserstatningsshakes og proteinshakes forveksles ofte med hinanden.

Hvis man ikke kender forskellen, kan det få mange mennesker til at vælge den forkerte slags shake til deres mål. Effekten af dette er, at det kan forhindre vægttab og muskelvækst.

Forskellen mellem en måltidserstatningsshake og en proteinshake

Den største afsløring af funktionaliteten af disse shakes ligger i navnene. Mens måltidserstatningsshakes bruges til at erstatte et måltid, er proteinshakes fyldt med protein, typisk valleprotein.

Forskellige shakes har forskellige formål, og igen er det derfor vigtigt at tjekke etiketten omhyggeligt, før du køber en shake.

En måltidserstatningsshake er beregnet til at erstatte et helt måltid, så den giver din krop en god balance af ikke kun protein, men også kulhydrater og gode fedtstoffer.

Det er bare perfekt, hvis du altid er på farten og hellere vil foretrække et hurtigere og praktisk måltid.

Her er en oversigt over de vigtigste forskelle mellem måltidserstatningsshake og proteinshake.

 1. Måltidserstatningsshake

Som jeg sagde før, bruges måltidserstatningsshakes generelt til at erstatte hele måltider, og de har følgende kvaliteter:

 • Bruges til vægttab

Måltidserstatningsshakes er meget fedt- og sukkerfattige, så du nemt kan tabe dig ved at hjælpe med at skabe et kalorieunderskud i din kost.

Det betyder, at de hjælper dig med at indtage færre kalorier, end din krop forbrænder, så du vil begynde at tabe dig.

 • Indhold af protein

Mens protein generelt hjælper med muskelsyntesen og hjælper med restitutionen, mens du træner, er de fleste måltidserstatningsshakes designet til at virke, uanset om du træner eller ej.

Det anbefales dog, at du for effektivt vægttab samt opnåelse af lean masse bør gå på en træningsrutine, mens du tilføjer en god måltidserstatningsshake for at opnå et effektivt resultat.

Måltidserstatninger til generel sundhed kan være mindre i proteinindhold, normalt omkring 10 g pr. portion, mens dem, der er beregnet til slankekure og muskelopbygning, kan være helt op til 40 g.

 • Erstatter et måltid

Ligesom navnet antyder, er måltidserstatningsshakes designet til at erstatte måltider – sandsynligvis et måltid eller to for at hjælpe dig med at nå dine fitnessmål.

Den indeholder nok kalorier, vitaminer og makronæringsstoffer til at holde dig sund og give dig den ernæring, du har brug for.

 • Niveau af kalorier

En måltidserstatningsshake vil indeholde nok kalorier til at udgøre et måltid, men det bør være en del lavere end et almindeligt måltid for at skabe et kalorieunderskud med henblik på vægttab.

Måltidserstatningsshakes har tendens til at være mere mættende, da de består af flere kalorier i modsætning til proteinshakes. de indeholder normalt ca. 250 til 400 kalorier.

Du kan prøve at få måltidserstatningsshakes, der indeholder en ekstra sultblokker, som vil hjælpe med at reducere din trang til at spise meget.

 • Indeholder vitaminer og mineraler

En god måltidserstatningsshake vil indeholde en multivitamin for at hjælpe dig med at nå dit daglige indtag af alle de essentielle ting, så du ikke behøver at spise mere mad for at få dem op.

De fleste mennesker finder det altid svært at opfylde det daglige behov for alle de forskellige vitaminer og næringsstoffer, der er nødvendige for at være sund. Så en god måltidserstatningsshake er en sikker måde at gå til det på.

 • Indhold af fedt

Proteinshakes er normalt fedtfattige med ca. 3 g eller mindre fedt, mens fedtet i måltidserstatninger varierer. Fedtindholdet i måltidserstatningsshakes varierer ofte på grund af forholdet mellem kulhydrater og fedt, som de indeholder.

Måltidserstatningsshakes, der indeholder få kulhydrater, har normalt et højere fedtindhold og omvendt. Det betyder, at hvis du er på en low carb-diæt, er denne type måltidserstatningsshake stadig en god idé.

Ellers bør du vælge måltidserstatningsshakes, der indeholder omega 3-fedt, hvis du ønsker mere fedt i dit måltid.

 1. Protein Shake

Proteinpulver blandes i en shake og giver maksimal protein i vores kost. Proteinpulver alene indeholder dog ikke tilstrækkelig mængde kulhydrater, fibre eller vitaminer til at opretholde energien i kroppen på samme måde som et afbalanceret måltid kan.

 • Bruges til at tone og opstramme

Hver gang du træner og løfter de tunge vægte, river du faktisk dine muskelfibre over. Så der er brug for tilstrækkelige mængder protein for at bygge dem op igen.

En proteinshake er en nem måde til nemt og hurtigt at levere protein til dine muskler, hvilket fører til, at du får en lean masse og en tonet fysik.

 • Erstatter ikke et måltid

Proteinshakes er et supplement og er ikke beregnet til at erstatte et måltid. Deres hovedformål er at hjælpe dig med at få nok protein til at reparere og styrke dine muskler, efter du har trænet.

Derfor vil de ikke indeholde nok kalorier, vitaminer og næringsstoffer til at give dig nok energi og næring i løbet af dagen. Du skal stadig spise almindelige, sunde måltider.

 • Proteinindhold

En god proteinshake har et meget højt indhold af protein, men et meget lavt indhold af andre næringsstoffer som f.eks. fedt, kulhydrater og sukkerstoffer.

På denne måde kan proteinshakes virkelig øge dit proteinindtag og samtidig fremskynde dine fitnessmål.

 • Lavt indhold af kalorier

Proteinshakes har generelt et lavt kalorieindhold, fordi de ikke er beregnet til at erstatte måltider. De er faktisk et supplement til de hele fødevarer, vi spiser.

De er meget rige på protein og forsyner vores krop med den daglige dosis protein, vi har brug for. Så på grund af deres lave kalorieindhold skal du stadig få de andre kalorier og næringsstoffer, du har brug for, fra almindelige, sunde måltider.

 • Fedtindhold

Proteinshakes er normalt fedtfattige med ca. 3 g eller mindre fedt, mens fedtindholdet i måltidserstatninger varierer.

Så hvorfor er det nødvendigt med måltidserstatning?

Måltidserstatning er nødvendig af flere årsager. De tilfører ernæring til mennesker, der er underernærede eller alvorligt syge og ikke kan spise hele fødevarer.

De anvendes i vid udstrækning i medicinske vægttabsinterventioner for at kontrollere den mængde kalorier, du indtager i et måltid.

Måltidserstatninger giver dig alle de nødvendige næringsstoffer, lige fra kulhydrater til proteiner til fedtstoffer og vitaminer og mineraler – i balance.

Proteinshakes: Ufuldstændig ernæring?

Proteinshakes er kun rige på én næringsstofkilde, nemlig protein. Det betyder dog ikke, at proteinshakes ikke har nogen anden næringsværdi. Selvfølgelig er proteinshakes lige så beriget med vitaminer og mineraler.

Selv om dette er fastslået, er det tilstrækkeligt at sige, at de ikke er beregnet til helhedsernæring. Faktisk er mange bevidst lave på kulhydrater og fedtstoffer.

Og det skyldes, at proteinshakes er blevet eftertragtet af bodybuildere og atleter, fordi det hjælper dem til at opnå høj ydeevne, når de træner eller træner.

Proteinshakes er faktisk lave på andre næringsstoffer som f.eks. fedtstoffer og kulhydrater i modsætning til måltidserstatninger. Kulhydrater er nødvendige for at opretholde dit blodglukoseniveau mellem måltiderne, forhindre tab af elektrolytter og give energi til din hjerne.

Dertil kommer, at proteindrikke ikke mætter på samme måde som hele fødevarer gør. Du er mere tilbøjelig til at blive sulten senere og indtage flere kalorier efter at have erstattet et måltid med en proteinshake.

Konklusion

Selvom det er let at se, at måltidserstatninger indeholder nogle mængder protein, har de ikke lige så store mængder som proteinshake. De er helt forskellige i indhold og anvendelse.

Når du ønsker et hurtigt måltid på farten, kan proteinshakes hjælpe i en nødsituation, men de er ikke designet til total ernæring, som måltidserstatninger er. Tænk på dem som blot kosttilskud, der hjælper med at øge mængden af protein i din daglige kost.

Hvis du ikke har identificeret dine mål, bliver det et problem at vide, hvordan du skal vælge det, du virkelig har brug for.

Sørg for, at uanset hvilken måltidserstatning eller hvilket supplement du vælger, vil det give dig de bedste fordele, holde dig energisk, vedligeholde dit stofskifte, bekæmpe trang samt hjælpe med at reparere slidt væv efter træning.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here