3 Fødevarer med naturlige steroider, som du bør kende

Når ordet “steroid” bliver fanget eller læst, er det generelt forbundet med det menneskeskabte, anabole steroid, som mange professionelle atleter bruger til at øge muskelmassen eller øge præstationen.

Der er mange andre steroider, ikke desto mindre, som er naturligt lavet inde i kroppen systemet og er nødvendige for at udføre passende sundhed og velvære: testosteron , kolesterol, samt østrogen er blandt de mest kendte.

Hvad er Steroider?

Steroider er grundlæggende hormonelle midler, som leverer meddelelser til kroppens systemets celler. Forskellige steroider genererer mange forskellige reaktioner. Mennesker, dyr og planter udnytter alle en række forskellige forskellige steroider .

En række planteædende insekter skaber og anvender en klasse af steroider kaldet ecdysteroider. Men en overdreven mængde af dette hormonelle middel kan resultere i dem problemer. Nogle planter udnytter dette biologiske princip til deres fordel. Disse typer planter har meget store mængder af hormoner, der næsten ligner ecdysteroider (kaldet phytoecdysteroider) – følgelig kan insekter, der spiser disse særlige planter, opleve en hormonoverbelastning, som slukker og afskrækker dem fra at fortsætte med at tage de samme planter.

Hos pattedyr synes indtagelse af phytoecdysteroider ikke desto mindre at have overvejende meget gunstige resultater. I 1970’erne og 80’erne var sovjetiske forskere de tidligste til at undersøge resultaterne af phytoecdysteroider i mennesker, og det formodes, at en række sovjetiske professionelle atleter benyttede sig af deres resultater. I disse dage foretager amerikanske forskere endnu flere undersøgelser af phytoecdysteroider og begynder at afdække hemmelighederne bag præcis hvordan disse stærke hormonelle midler virker.

3 Fødevarer med naturlige steroider, som du bør kende

Spinat

Spinat er rig på et mineraler, vitaminer, klorofyl, samt naturligt eksisterende nitrater. Plantebaserede nitrater kan omdannes af det kropslige system til nitrogenoxid, der anvendes til at løsne op kapillæret desuden forbedre blodgennemstrømningen. Bodybuildere almindeligt forbruge nitrogenoxid kosttilskud for at hjælpe muskel udvikling samt atletisk ydeevne.

Quinoa

Quinoa er et familiemedlem af spinat plante og er meget høj i mineraler, protein, samt fiber. Det kan tages som et korn, men er glutenfri.

Suma Root

Suma-planten (pfaffia paniculatta), også kaldet brasiliansk ginseng, er en traditionel medicin fra Brasilien. Det er anerkendt som værende pålideligt til at reducere en masse sundhedsproblemer, som det er omtalt som “para todo” – for alt. Suma er høj i en række stærke forbindelser, der involverer gavnlige saponiner.

Naturlige Steroider undersøgelser

I en forskningsundersøgelse udført på Rutgers, rotter leveret mad bestående af spinat ekstrakt (med tilsvarende 50 mg 20-hydroxyecdysone / kg kropsvægt) fik 24% mere kraftfuld grebsstyrke ved udgangen af 28-dage i sammenligning med rotter fodret med nøjagtig samme måltider uden at have spinat ekstrakt. De rotter, der blev fodret med spinatekstrakt, fik desuden en noget kraftigere grebskraft end rotter, der fik typiske anabolske-androgensteroider (de typer, der normalt tages af bodybuildere).

I samme undersøgelse blev der også anvendt menneskelige muskelcellekulturer for at finde ud af, hvordan cellerne reagerer på phytoecdysteroider. Behandling med 20-hydroxyecdyson førte til så meget som en 20% stigning i proteinsyntese samt resulterede i reduceret proteinnedbrydning (der kan hjælpe med at forbedre de samlede proteinfordele i muskler).

Naturlige steroider Bivirkninger

Den største bekymring for de fleste mennesker, når man diskuterer steroider, er de ugunstige androgene bivirkninger forbundet med forskellige andre anabolske (muskelopbygning) steroider, herunder prostata udvikling og brystvæv vækst hos mænd, og stemme uddybning samt hårvækst hos kvinder. Typisk erfaring med phytoecdysteroider tyder på, at selv om de besidder potent anabolsk aktivitet, har de ikke de uønskede bivirkninger relateret til anabolske-androgen steroider .

Desuden i Rutgers forskningsundersøgelse diskuteret tidligere, de faktisk spottet, at 20-hydroxydyson ikke ville resultere i prostata udvikling såsom menneskeskabte anabolske steroider . Dette kan tilskrives, at phytoecdysteroider har en form, der forbyder dem at binde sig til cellernes androgene receptorer (de receptorer, der aktiverer prostata- og hårvækst).

Anyway, spinat, quinoa, samt suma er alle usædvanligt sikre, hele fødevarer. En række forskningsundersøgelser sammen med Rutger’s forskningsundersøgelse afslører, at phytoecdysteroider besidder mange tiltalende sundhedsfordele.

Ikke alene er de blevet afsløret at øge udholdenhed og anabolske aktivitet i pattedyr, de kan ligeledes øge insulinfølsomhed, mindske visceralt fedt, hjælpe hukommelse, samt forbedre skade recovery effektivitet. Den gode nyhed er, at utallige af resultaterne af phytoecdysteroider synes at blive opnået ved ret lave daglige doser: mellem 0,5 og 5/mg 20-hydroxydyson pr. kg kropsvægt.

Referencer:
Steroider – Wikipedia, den frie encyklopædi

Steroider: MedlinePlus

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here