5 sätt att öka testosteron naturligt

Testosteron är ett manligt hormon. Det ger dig inte bara vissa maskulina egenskaper utan kontrollerar också din sexuella hälsa och dina sexuella funktioner. De flesta män upplever att testosteronnivåerna sjunker när de närmar sig medelåldern.

Lyckligtvis är det ett hormon som kan ökas naturligt. Här är några 5 utmärkta sätt att öka testosteronet på så lite som 48 timmar:

#1 Börja med intermittent fastande

De flesta män är faktiskt inte medvetna om detta, men studier har visat att intermittent fasta kan hjälpa till att öka testosteronnivåerna med så mycket som 400 %. Den enda haken här är att det måste göras tillsammans med styrketräning. I grund och botten är det du behöver göra att hoppa över frukosten och äta tre måltider med korta tidsintervall. Du kan alltså äta måltider vid middagstid, 15.00 och 18.00. Detta låter i princip dina organ vila, särskilt din lever som spelar en mycket viktig roll för att upprätthålla dina hormonnivåer. Du måste också dricka mycket vatten på morgonen. Inte bara detta, du kan också konsumera grönsaksjuice på morgonen.

#2 Tung styrketräning

Styrketräning är särskilt bra för att öka testosteron och när det kombineras med intermittent fasta kan det ge en rejäl boost till dina testosteronnivåer. Du måste träna i gymmet minst 3 dagar i veckan och om du tränar 5 dagar i veckan kommer du att uppleva stora resultat.

#3 Lägg till hälsosamma fetter i din kost

De flesta män med lågt testosteron verkar ha ätit mycket skräp och kolhydrater. Om du vill öka dina testosteronnivåer ska du ladda upp med hälsosamma fetter. Nu kan hälsosamma fetter delas in i 3 huvudkategorier:

Hälsosamma mättade fetter som de som finns i kokosolja, råa fermenterade mejeriprodukter som yoghurt, rå get- eller fårmjölksost,

Omega 3-fettsyror som de som finns i lax. Du kan också använda ett fiskoljetillskott av hög kvalitet för detta ändamål. Linfrön, chiafrön och valnötter är också en bra källa till sådana fetter.

Enkelomättade fetter som de som finns i avokado, olivolja, mandel osv.

#4 Få tillräckligt med D3-vitamin

En minskning av vitamin D3 kan faktiskt krossa dina testosteronnivåer. Studier har visat att detta vitamin kan bidra till att öka testosteronet avsevärt hos män med lågt testosteron. Det enklaste sättet att få i sig mer D3-vitamin är att gå ut i solen minst 20-30 minuter om dagen. Om du inte har möjlighet att göra det någon dag kan du försöka komplettera med 5000 IE av detta vitamin.

#5 Försök att vara stressfri

Känslomässiga problem som stress, depression, ilska, ångest etc. kan också ta ut sin rätt på dina testosteronnivåer. Försök att bli av med dessa problem. Ett av de bästa sätten att hantera sådana problem är med hjälp av avslappningstekniker som yoga, meditation osv. Tai chi är en annan utmärkt träningsform som kan bidra till att minska stress. Djupa andningsövningar är också kända för att vara mycket fördelaktiga.

Utöver ovanstående kan du också prova ett naturligt tillskott med testosteronstärkande komponenter. Det finns många helt naturliga kosttillskott som består av oerhört kraftfulla ingredienser som d-asparaginsyra, bockhornsklöver, ginseng, Tribulus Terrestris osv. Det är ett utmärkt val för män som vill öka muskeltillväxten och fettförbränningen. Det kan också göra underverk för din sexlust eller libido. De flesta sådana kosttillskott har inte heller några negativa biverkningar och har fått fantastiska användarrecensioner.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here