Πρωτεϊνικά ροφήματα vs ροφήματα αντικατάστασης γευμάτων

Υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ των δύο όρων – υποκατάστατα γεύματος και ροφήματα πρωτεΐνης. Βέβαια, και οι δύο έχουν σημαντικά οφέλη που δίνουν στον οργανισμό για να τον κρατήσουν πιο υγιή και επίσης να βοηθήσουν το σώμα να επιτύχει τους στόχους της αθλητικής του απόδοσης.

Υπάρχουν πολλές μάρκες εκεί έξω με διαφορετικές διατροφικές προδιαγραφές. Αλλά τα περισσότερα από τα προϊόντα έχουν τα ίδια γενικά χαρακτηριστικά.

Έτσι, κάθε φορά που νιώθετε την ανάγκη να αγοράσετε κάποιο συμπλήρωμα πρωτεΐνης από οποιοδήποτε κατάστημα τροφίμων, βεβαιωθείτε ότι είστε σίγουροι για το τι περιέχει και τα οφέλη του για εσάς.

Ας το δούμε αυτό αναλυτικά.

Πρωτεϊνικά ροφήματα

Ένα ρόφημα πρωτεΐνης μπορεί να είναι ένα εκατό τοις εκατό συμπύκνωμα πρωτεΐνης ή ένα συμπλήρωμα υδατανθράκων που έχει λίγη πρωτεΐνη και λίπος.

Αυτά διατίθενται ως έτοιμα ροφήματα ή ως σκόνες πρωτεΐνης.

Με την πάροδο των ετών, διάφορα είδη πρωτεϊνικών ροφημάτων, που χρησιμοποιούν πρωτεΐνη αυγού, γάλα και πρωτεΐνη ορού γάλακτος και σόγιας, αναδείχθηκαν ως δημοφιλή συμπληρώματα στον κόσμο της γυμναστικής λόγω του αντίκτυπου της στην αποκατάσταση και ανάπτυξη των μυών.

Κέικ αντικατάστασης γευμάτων

Οι δίαιτες αντικατάστασης γευμάτων είναι ένας πολύ καλός, εύκολος και απλός τρόπος για να χάσετε βάρος. Είναι τόσο απλό όσο η επιλογή ενός από τα δύο γεύματα την ημέρα και η αντικατάστασή τους με ένα ρόφημα αντικατάστασης γεύματος.

Τα ροφήματα αντικατάστασης γευμάτων έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε απώλεια βάρους. Πίνετε ένα ή δύο ροφήματα την ημέρα στη θέση του κανονικού σας γεύματος για να ελέγχετε την πρόσληψη τροφής εύκολα και απλά.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε ροφήματα διατροφής

Τα ροφήματα διατροφής ονομάζονται επίσης υποκατάστατα γεύματος. Αυστραλοί ερευνητές που έγραψαν στο Journal of Nutrition διαπίστωσαν ότι τα ροφήματα διατροφής, ήταν εξίσου αποτελεσματικά για την παραγωγή απώλειας βάρους σε σύγκριση με τις συμβατικές, δομημένες δίαιτες απώλειας βάρους

Κάθε φορά που δεν έχετε το κίνητρο να ετοιμάσετε ισορροπημένα γεύματα, τα ροφήματα αντικατάστασης γευμάτων έρχονται ως μια πρακτική εναλλακτική λύση για να παρέχετε στο σώμα σας τη μεγάλη θρέψη που αποζητά.

Τα διατροφικά ροφήματα είναι στην πραγματικότητα σχεδιασμένα για να λαμβάνονται στο πρωινό και στο δείπνο.

  • Πρωινό

Θα πρέπει να προσπαθήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο να μην παραλείπετε το πρωινό. Η κατανάλωση πρωινού πριν ξεκινήσετε την ημέρα έχει αποδειχθεί ότι έχει αρκετά οφέλη και αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση του ελέγχου της απώλειας βάρους μακροπρόθεσμα.

  • Γεύμα

Τα διατροφικά ροφήματα δεν προορίζονται ειδικά για να λαμβάνονται στο μεσημεριανό γεύμα, δεδομένου ότι ελέγχετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.

Είναι εκείνη η ώρα της ημέρας και νιώθετε πεινασμένοι με τόσα φορτωμένα προγράμματα και το μόνο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα γρήγορο γεύμα για να επανέλθετε στο σωστό δρόμο.

Υπάρχουν μερικά έτοιμα γεύματα που είναι υπέροχα και εκτιμώνται σε μια τέτοια στιγμή. Οι κατασκευαστές ορισμένων από αυτά τα προϊόντα συνιστούν να πίνετε από ένα για πρωινό και μεσημεριανό γεύμα.

  • Δείπνο

Μπορεί πιθανότατα να το παρακάνετε στο δείπνο. Αυτό συμβαίνει επειδή είχατε πολλά να περάσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και τώρα πεινάτε τρομερά.

Το πιθανότερο είναι να προσθέσετε στη διατροφή σας ορισμένα τρόφιμα που θα εξαλείψουν το έλλειμμα θερμίδων που συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Ενώ, μπορεί απλά να πεινάτε πολύ για να ελέγξετε τον εαυτό σας στο βραδινό γεύμα, θα πρέπει πάντα να κρατάτε την κατανάλωση θερμίδων υπό έλεγχο.

Και ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τρώτε περισσότερο στο πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα και να επιλέγετε ένα διατροφικό ρόφημα αντί για ένα πλήρες γεύμα.

Πρωτεϊνικά ροφήματα ως αντικατάσταση γεύματος

Τα διάφορα προϊόντα πρωτεϊνικών ροφημάτων προορίζονται να σας βοηθήσουν να επιτύχετε εντελώς διαφορετικούς στόχους, γι’ αυτό είναι σημαντικό να προσέχετε την ετικέτα πριν τα καταναλώσετε.

Ένα ρόφημα αντικατάστασης γεύματος κάνει ακριβώς αυτό: αντικαθιστά ένα ολόκληρο γεύμα προσφέροντας μια ισορροπία πρωτεϊνών, υδατανθράκων και υγιεινών λιπαρών.

Τα ροφήματα πρωτεΐνης είναι ιδανικά για αθλητές που βρίσκονται εν κινήσει ή για όσους δεν είχαν χρόνο να ετοιμάσουν ένα γεύμα.

Τα ροφήματα αντικατάστασης γεύματος και τα ροφήματα πρωτεΐνης συχνά συγχέονται μεταξύ τους.

Η μη γνώση της διαφοράς μπορεί να κάνει πολλούς ανθρώπους να επιλέξουν το λάθος είδος ροφήματος για τους στόχους τους. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι θα μπορούσε να αποτρέψει την απώλεια βάρους και την αύξηση των μυών.

Η διαφορά μεταξύ ενός ροφήματος αντικατάστασης γεύματος και ενός ροφήματος πρωτεΐνης

Η μεγαλύτερη προδοσία της λειτουργικότητας αυτών των ροφημάτων βρίσκεται στα ονόματα. Ενώ τα ροφήματα αντικατάστασης γεύματος χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση ενός γεύματος, τα ροφήματα πρωτεΐνης είναι γεμάτα με πρωτεΐνη, συνήθως πρωτεΐνη ορού γάλακτος.

Τα διάφορα ροφήματα έχουν διαφορετικούς σκοπούς και γι’ αυτό και πάλι είναι σημαντικό να ελέγχετε προσεκτικά την ετικέτα πριν αγοράσετε ένα.

Ένα ρόφημα αντικατάστασης γεύματος προορίζεται να αντικαταστήσει ένα ολόκληρο γεύμα, ώστε να παρέχει στον οργανισμό σας μια καλή ισορροπία όχι μόνο πρωτεϊνών αλλά και υδατανθράκων και καλών λιπαρών.

Είναι απλά τέλειο αν βρίσκεστε πάντα εν κινήσει και προτιμάτε ένα πιο γρήγορο και εύχρηστο γεύμα.

Ακολουθεί μια ανάλυση των κύριων διαφορών μεταξύ του ροφήματος αντικατάστασης γεύματος και του ροφήματος πρωτεΐνης.

  1. Shake αντικατάστασης γεύματος

Όπως είπα και προηγουμένως, τα ροφήματα αντικατάστασης γεύματος χρησιμοποιούνται γενικά για την αντικατάσταση ολόκληρων γευμάτων και έχουν τις ακόλουθες ιδιότητες:

  • Χρησιμοποιούνται για την απώλεια βάρους

Τα ροφήματα αντικατάστασης γεύματος είναι πολύ χαμηλά σε λιπαρά και ζάχαρη, ώστε να μπορείτε να χάσετε εύκολα βάρος βοηθώντας στη δημιουργία ενός ελλείμματος θερμίδων στη διατροφή σας.

Αυτό σημαίνει ότι σας βοηθούν να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίει το σώμα σας, ώστε να αρχίσετε να χάνετε βάρος.

  • Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Ενώ η πρωτεΐνη βοηθά γενικά στη σύνθεση των μυών και βοηθά στην αποκατάσταση κατά τη διάρκεια της προπόνησης, τα περισσότερα ροφήματα αντικατάστασης γεύματος είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν είτε γυμνάζεστε είτε όχι.

Ωστόσο, συνιστάται ότι για αποτελεσματική απώλεια βάρους καθώς και για την αύξηση της άλιπης μάζας, θα πρέπει να προχωρήσετε σε μια ρουτίνα άσκησης ενώ προσθέτετε ένα εξαιρετικό ρόφημα αντικατάστασης γεύματος για ένα αποτελεσματικό αποτέλεσμα.

Τα υποκατάστατα γευμάτων για γενική υγεία θα μπορούσαν να έχουν μικρότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, συνήθως περίπου 10 g ανά μερίδα, ενώ εκείνα που προορίζονται για δίαιτα και μυϊκή ενδυνάμωση θα μπορούσαν να είναι αρκετά υψηλά, έως και 40 g.

  • Αντικαθιστά ένα γεύμα

Όπως υποδηλώνει και το όνομα, τα ροφήματα αντικατάστασης γεύματος έχουν σχεδιαστεί για να αντικαθιστούν τα γεύματα – πιθανότατα ένα ή δύο γεύματα, προκειμένου να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας για τη φυσική σας κατάσταση.

Περιέχει αρκετές θερμίδες, βιταμίνες και μακροθρεπτικά συστατικά για να σας κρατήσει υγιείς και να σας παρέχει τη διατροφή που χρειάζεστε.

  • Επίπεδο θερμίδων

Ένα ρόφημα αντικατάστασης γεύματος θα έχει αρκετές θερμίδες για να αποτελεί ένα γεύμα, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετά χαμηλότερο από ένα κανονικό γεύμα για να δημιουργήσει έλλειμμα θερμίδων για απώλεια βάρους.

Τα ροφήματα αντικατάστασης γεύματος τείνουν να είναι πιο χορταστικά, καθώς αποτελούνται από περισσότερες θερμίδες σε αντίθεση με τα ροφήματα πρωτεΐνης. συνήθως περιέχουν περίπου 250 έως 400 θερμίδες.

Θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να πάρετε ροφήματα αντικατάστασης γεύματος που περιέχουν ένα πρόσθετο αναστολέα της πείνας που θα σας βοηθήσει να μειώσετε την επιθυμία σας να φάτε πολύ.

  • Περιέχει βιταμίνες και μέταλλα

Ένα καλό ρόφημα αντικατάστασης γευμάτων θα περιέχει πολυβιταμίνη για να σας βοηθήσει να επιτύχετε την ημερήσια πρόσληψη όλων των βασικών συστατικών, ώστε να μην χρειάζεται να τρώτε περισσότερο φαγητό για να τα αναπληρώσετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται πάντα να καλύψουν τις καθημερινές απαιτήσεις όλων των διαφορετικών βιταμινών και θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την υγεία. Έτσι, ένα καλό ρόφημα αντικατάστασης γευμάτων είναι ένας σίγουρος τρόπος για να προχωρήσετε.

  • Περιεκτικότητα σε λιπαρά

Τα πρωτεϊνικά ροφήματα είναι συνήθως χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, με περίπου 3 g ή λιγότερα λιπαρά, ενώ τα λιπαρά στα υποκατάστατα γεύματος ποικίλλουν. Η περιεκτικότητα σε λιπαρά στα ροφήματα αντικατάστασης γεύματος συχνά ποικίλλει λόγω της αναλογίας υδατανθράκων προς λιπαρά που περιέχει.

Τα ροφήματα αντικατάστασης γεύματος που περιέχουν χαμηλούς υδατάνθρακες έχουν συνήθως υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και το αντίστροφο. Αυτό σημαίνει ότι αν ακολουθείτε δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, αυτό το είδος ροφήματος αντικατάστασης γεύματος εξακολουθεί να είναι μια καλή ιδέα.

Διαφορετικά, θα πρέπει να επιλέξετε ροφήματα αντικατάστασης γεύματος που περιέχουν ωμέγα 3 λιπαρά, αν θέλετε περισσότερα λιπαρά στο γεύμα σας.

  1. Κέικ πρωτεΐνης

Οι σκόνες πρωτεΐνης αναμειγνύονται σε ένα ρόφημα, παρέχοντας μέγιστη πρωτεΐνη στη διατροφή μας. Ωστόσο, οι σκόνες πρωτεΐνης από μόνες τους δεν περιλαμβάνουν επαρκή ποσότητα υδατανθράκων, φυτικών ινών ή βιταμινών για να διατηρήσουν την ενέργεια στον οργανισμό με τον τρόπο που μπορεί ένα ισορροπημένο γεύμα.

  • Χρήση για τόνωση και σύσφιξη

Κάθε φορά που γυμνάζεστε, σηκώνοντας αυτά τα βαριά βάρη, στην πραγματικότητα σκίζετε τις μυϊκές ίνες σας. Έτσι, απαιτούνται επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης για να τις ξαναχτίσετε.

Ένα ρόφημα πρωτεΐνης είναι ένας εύκολος τρόπος για να παραδώσετε εύκολα και γρήγορα πρωτεΐνη στους μυς σας, οδηγώντας σας στην απόκτηση άλιπης μάζας και γυμνασμένης σωματικής διάπλασης.

  • Δεν αντικαθιστά ένα γεύμα

Τα πρωτεϊνικά ροφήματα είναι συμπληρωματικά και δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν ένα γεύμα. Ο κύριος σκοπός τους είναι να σας βοηθήσουν να λάβετε αρκετή πρωτεΐνη για την αποκατάσταση και την ενίσχυση των μυών σας μετά τη γυμναστική.

Ως εκ τούτου, δεν θα έχουν αρκετές θερμίδες, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να σας δώσουν αρκετή ενέργεια και διατροφή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Θα εξακολουθείτε να χρειάζεται να τρώτε κανονικά, υγιεινά γεύματα.

  • Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Ένα καλό ρόφημα πρωτεΐνης έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη αλλά πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε άλλα θρεπτικά συστατικά όπως, λίπη, υδατάνθρακες και σάκχαρα.

Με αυτόν τον τρόπο, τα ροφήματα πρωτεΐνης μπορούν πραγματικά να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης σας, ενώ παράλληλα επιταχύνουν τους στόχους σας για τη φυσική σας κατάσταση.

  • Χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες

Τα πρωτεϊνικά ροφήματα είναι γενικά χαμηλά σε θερμίδες, επειδή δεν προορίζονται να υποκαταστήσουν τα γεύματα. Είναι στην πραγματικότητα συμπληρωματικά με τις πλήρεις τροφές που τρώμε.

Είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη και εξυπηρετούν τον οργανισμό μας με την ημερήσια δόση πρωτεΐνης που χρειαζόμαστε. Έτσι, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες, θα πρέπει να εξακολουθείτε να λαμβάνετε τις άλλες θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε από τα κανονικά, υγιεινά γεύματα.

  • Περιεκτικότητα σε λιπαρά

Τα πρωτεϊνικά ροφήματα είναι συνήθως χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, με περίπου 3 g ή λιγότερα λιπαρά, ενώ τα λιπαρά στα υποκατάστατα γεύματος ποικίλλουν.

Επομένως, γιατί είναι απαραίτητη η αντικατάσταση γευμάτων

Η αντικατάσταση γευμάτων είναι απαραίτητη για διάφορους λόγους. Παρέχουν τροφή σε άτομα που υποσιτίζονται ή είναι σοβαρά άρρωστα και δεν μπορούν να καταναλώσουν ολόκληρες τροφές.

Χρησιμοποιούνται ευρέως σε ιατρικές παρεμβάσεις απώλειας βάρους για τον έλεγχο της ποσότητας θερμίδων που καταναλώνετε σε ένα γεύμα.

Τα υποκατάστατα γευμάτων σας παρέχουν όλα τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά, από υδατάνθρακες έως πρωτεΐνες και λίπη, καθώς και βιταμίνες και μέταλλα – σε ισορροπία.

Πρωτεϊνικά ροφήματα: Ελλιπής διατροφή

Τα ροφήματα πρωτεΐνης είναι πλούσια μόνο σε μία πηγή θρεπτικών συστατικών, η οποία είναι η πρωτεΐνη. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι τα ροφήματα πρωτεΐνης δεν έχουν καμία άλλη θρεπτική αξία. Φυσικά, τα ροφήματα πρωτεΐνης είναι εξίσου εμπλουτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα.

Αν και αυτό έχει διαπιστωθεί, αρκεί να πούμε ότι δεν έχουν σχεδιαστεί για πλήρη διατροφή. Στην πραγματικότητα, πολλά από αυτά είναι σκόπιμα χαμηλά σε υδατάνθρακες και λίπη.

Και αυτό γιατί τα ροφήματα πρωτεΐνης έχουν γίνει περιζήτητα από τους bodybuilders και τους αθλητές, επειδή τους βοηθούν να επιτύχουν υψηλές επιδόσεις κάθε φορά που ασκούνται ή γυμνάζονται.

Τα ροφήματα πρωτεΐνης είναι στην πραγματικότητα χαμηλά σε άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως λίπη και υδατάνθρακες, σε αντίθεση με τα υποκατάστατα γεύματος. Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για να διατηρήσετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας μεταξύ των γευμάτων, να αποτρέψετε την απώλεια ηλεκτρολυτών και να παρέχετε ενέργεια στον εγκέφαλό σας.

Προσθέστε ότι τα ροφήματα πρωτεΐνης δεν ικανοποιούν με τον ίδιο τρόπο όπως τα πλήρη τρόφιμα. Είναι πιο πιθανό να πεινάσετε αργότερα και να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες μετά την αντικατάσταση ενός γεύματος με ένα ρόφημα πρωτεΐνης.

Συμπέρασμα

Ενώ είναι εύκολο να διαπιστώσετε ότι τα υποκατάστατα γεύματος περιέχουν κάποιες ποσότητες πρωτεΐνης, δεν έχουν ίσες ποσότητες με το ρόφημα πρωτεΐνης. Είναι εντελώς διαφορετικές ως προς το περιεχόμενο και τη χρήση τους.

Όταν θέλετε ένα γρήγορο γεύμα εν κινήσει, τα πρωτεϊνικά ροφήματα μπορεί να σας βοηθήσουν σε μια δύσκολη περίπτωση, αλλά δεν έχουν σχεδιαστεί για συνολική διατροφή όπως τα υποκατάστατα γεύματος. Σκεφτείτε τα ως απλά συμπληρώματα που βοηθούν στην αύξηση της ποσότητας πρωτεΐνης στην καθημερινή σας διατροφή.

Εάν δεν έχετε προσδιορίσει τους στόχους σας, τότε το να ξέρετε πώς να επιλέξετε αυτό που πραγματικά χρειάζεστε γίνεται ζήτημα.

Βεβαιωθείτε ότι όποιο υποκατάστατο γεύματος ή συμπλήρωμα επιλέξετε θα σας προσφέρει τα καλύτερα οφέλη, διατηρώντας σας ενεργητικό, διατηρώντας το μεταβολισμό σας, καταπολεμώντας τις λιγούρες, καθώς και βοηθώντας στην αποκατάσταση των φθαρμένων ιστών μετά την προπόνηση.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here