Hvilken protein er bedst: Casein eller valle? Fordele og ulemper Alle bør vide

Ingen kommentarer Dette spørgsmål er meget normalt, men alligevel synes der at være en stor kontrovers om, hvilket protein der er bedst: kasein eller valleprotein. Nedenstående oplysninger nedenfor vil give dig klare fordele og sammenligninger af kasein og valle som proteinkilder til bodybuilding.

Casein Protein

Kaseinprotein udgør 80 procent af mælkeproteinet. Kasein er kendt for sit overlegne aminosyreindhold, sin langsomme fordøjelse og anti-kataboliske virkninger.

Fordele ved kaseinprotein

Caseinprotein er fordelagtigt til bodybuilding på grund af dets langsomme tempo til at fordøje, klumper i maven og er kendt for sine anti-kataboliske elementer. Kaseinprotein indeholder også mejeri-kalcium, som er meget vigtigt for din knoglesundhed og kropssammensætningseffekter.

Ulemper ved Casein Protein

I denne henseende kan langsom tempo fordøjelse blive en negativ ting, da du indtager det før eller efter træning, mens du forsøger at få aminosyrer ind i dit kropssystem hurtigt. En anden ulempe ved kaseinprotein er, at en person, der har laktoseproblemer, kan få gas, og for nogle mennesker, der har allergier, kan det forårsage oppustethed. Desuden kan natriumet i kaseinprotein også føre til oppustethed.

Anbefalinger

Kaseinprotein indtages bedst til måltider og ved sengetid og kan kombineres med en anden slags proteiner. Kaseinprotein anbefales dog ikke at blive indtaget, når du forsøger at fremskynde aminosyreoptagelsen.

Kilder til kaseinprotein

Mejeriprodukter, kaseinkoncentrater.

Valleprotein

Blandt andet valleproteinisolat er den reneste og mest koncentrerede form for valleprotein, der findes på markedet nu. Valleprotein indeholder mindst 90 procent eller mere protein med meget lidt fedt og laktosestoffer. I mellemtiden er valleproteinkoncentrat omkring 29-89 procent protein baseret på typerne af valleproteinprodukter

Når proteinkvaliteten i valleproteinkoncentrat skæres ned, stiger mængden af fedt og laktose generelt. Den anden form for valleproteinpulver er valleproteinhydrolysater. Dette er valleprotein, som er forfordøjet til små kæder af aminosyrer. Denne type valleprotein hjælper angiveligt proteinet til at blive absorberet bedre i kroppen.

Fordele ved valleprotein

Valleprotein er kendt for sin evne til at øge proteinsyntesen, øge immunfaktorer og antioxidant-aktiviteter samt hurtig optagelse i dit kropssystem.

Ulemper ved valleprotein

Valleprotein er ikke så effektivt til at mindske proteinnedbrydningen.

Anbefalinger

Valleprotein er bedst at indtage omkring trænings- og motionstidspunktet på grund af dets hurtige optagelseshastighed. Du anbefales at indtage valleprotein i før, under eller lige efter træning.

Kilder til valleprotein

Mælk, biprodukt fra osteproduktion, mælkeproteinisolater og valleproteintilskud.

Hvilken en er bedre: Casein Versus Whey

En videnskabelig undersøgelse udført af Yves Boirie fandt, at blodets leucin-niveauer i vores krop toppede i 1 time lige efter indtagelse af valleprotein eller kaseinprotein. Alligevel var valleproteinhøjden på højere niveauer og vendte derefter tilbage til startpunktet efter 4 timer. I mellemtiden toppede kaseinproteinet på et lavere niveau, men vendte ikke tilbage til udgangspunktet før efter 7 timer. I denne henseende øger valleprotein proteinsyntesen, men påvirker samtidig ikke proteinnedbrydningsprocessen. I mellemtiden reducerer kasein proteinnedbrydningsprocessen, men påvirker ikke proteinsyntesen

En anden videnskabelig undersøgelse udført af Boirie afslørede fordelene ved kasein- og valleproteiner. Husk på, at en kombination af proteinkost vil give et forskelligt absorptionstempo, hvilket kan ændre påvirkningerne på proteinsyntese og -nedbrydning. En anden undersøgelse foretaget af Tipton viste også, at kritisk indtagelse af valle- og kaseinprotein efter træning gav tilsvarende stigninger i muskelmasse af proteinbalancen, hvilket resulterede i nettomuskelmasseproteinsyntese, selv om der er forskellige mønstre af aminosyresvar i blodet

På en sidste konto viste en aktuel undersøgelse, at valleprotein kan være langt mere gavnligt end kaseinprotein hos ældre mennesker for at begrænse kroppens proteintab. Klik her for vores anbefalede valleproteintilskud.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here