Hvad er DHEA og dets virkning på muskelopbygning

Et af de største spørgsmål, der opstår, når det kommer til brugen af visse kosttilskud eller juridiske steroider, er, at mange har en tendens til at sige, at disse produkter ikke virker, når de faktisk kan have en positiv effekt på at få muskelmasse. De fleste populære muskelopbygningstilskud, hvis de er af nogen kvalitet, vil indeholde en vis mængde DHEA, faktisk er det lovligt at bruge, men i nogle lande kan bodybuildere blive forbudt, hvis der findes spor af DHEA i deres system, og hvorfor spørger du, fordi det faktisk virker.

Hvad er DHEA

DHEA (Dehydroepiandrosteron) produceres af binyrerne, dets sammensætning er af kolesterol, hvilket skyldes indflydelsen af adrenocorticotrofisk hormon fra hypofysen, DHEA er det, der er ansvarlig for at producere de fleste af dine hormoner, herunder østrogen og testosteron, det er vigtigt for din krops interne funktioner såsom kroppens celleformning og kønshormoner, hvis vores krop ikke producerede DHEA ville cellerne gradvist blive beskadiget, hvilket gør dig modtagelig for visse former for sygdomme.

Ligesom de fleste hormoner begynder DHEA-niveauerne at falde, når vi bliver ældre, hvilket betyder, at det samme gælder for vores hormonniveauer, de oprindelige niveauer begynder at svinde, når vi når 30’erne. Ved at tage en vis mængde DHEA gennem kosttilskud kan man opretholde de rette niveauer, den anbefalede dosis er et sted mellem 50-100 milligram om dagen.

DHEA betragtes som et prohormon

I 2005 forbød FDA mange prohormoner, men DHEA var en af dem, der heldigvis overlevede forbuddet, takket være en aggressiv indsats fra lobbyisterne holdt DHEA sig i live og har gjort et stort comeback, mens mange siger, at DHEA ikke har nogen effekt på opbygning af muskelmasse, er jeg stærkt uenig, fordi DHEA findes i høje niveauer, når mænd er yngre, og vi ved alle, at hormonerne er på deres højeste i begyndelsen af tyverne, hvilket gør det nemt for os at pakke på magert muskelmasse. Hvis disse niveauer svinder så vil vores evne til at få muskler, så fordelene ved dette supplement kan helt sikkert hjælpe med at opretholde niveauer, hvor de skal være, selv som vi bliver ældre, hvilket ikke kun vil hjælpe os med at opretholde muskelmasse til en vis grad .det vil også hjælpe med at opretholde energi og styrke niveauer.

Flere undersøgelser er blevet udført på DHEA, der har vist sig at øge testosteronniveauerne betydeligt hos mænd, vi ved alle, at mere testosteron kan hjælpe med at øge energi og styrke og opretholde lean muskelmasse.

Lad os se på et par af de undersøgelser, der blev udført

Undersøgelse #1

Denne undersøgelse blev udført på University Health Center i Farmington Connecticut af Kenny Boxer et.al i 2010, hvad forskerne ønskede at afgøre er, at hvis indgivelse af DHEA kombineret med motion ville have en direkte effekt på muskelvækst og styrke.

Den gennemførte undersøgelse var et dobbeltblindet randomiseret placebokontrolleret forsøg med 99 kvinder med en gennemsnitsalder på 76,6 år, hver af disse kvinder, der blev målt, viste sig at have lave niveauer af DHEA sammen med lav knoglemasse og blev anset for at være skrøbelige. Hver deltager i undersøgelsen fik 50 milligram DHEA eller placebo i en periode på 6 måneder, efter de 6 måneder fandt forskerne en signifikant stigning i alle hormonniveauer, herunder østradiol, østron og et fald i SHBG-niveauerne, de fandt også en stigning i styrken i de nedre ekstremiteter, når de var involveret i lette øvelser.

Undersøgelse #2

Denne undersøgelse blev udført i 2013 af Liu,Lin, Lin gennem Taipei Education College i Taiwan, i denne undersøgelse ønskede forskerne at finde ud af, hvad virkningerne ville være på frie testosteronniveauer hos unge til midaldrende mænd efter hvad der ville blive betegnet som intense træningssessioner, undersøgelsen involverede otte midaldrende mænd samt otte yngre mænd “kontrolpersoner”, alderen på de midaldrende mænd var omkring 49 år gammel, aldersgruppen af de unge mænd i “kontrolgruppen” var 21 år, i testgruppen fik hver mand 50 milligram DHEA en gang om aftenen 12 timer før en fem sessioner lang to minutters cyklingstræning, og man fandt ud af, at den orale tilførsel af DHEA øgede niveauet af frit testosteron over den normale baseline, hvilket viste en direkte sammenhæng med reduktionen af indgående testosteron, hvilket frigjorde testosteron i kroppen efter en kort intens træning

Konklusion

Der vil altid være undersøgelser, der forsøger at bevise fordele og ulemper ved mange forskellige kosttilskud og deres virkninger, ovenstående undersøgelser er blot to af mange andre undersøgelser, der har vist, at DHEA kan have en betydelig indvirkning på at øge testosteronniveauet, hvilket er en vigtig ingrediens for mænd til at øge muskelstørrelsen og forbedre energien, både fysisk og seksuel. Så næste gang du leder efter et supplement til at hjælpe med at opbygge muskler, kan du overveje et, der indeholder DHEA.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here