5 τρόποι για να αυξήσετε την τεστοστερόνη φυσικά

Η τεστοστερόνη είναι μια ανδρική ορμόνη. Όχι μόνο σας δίνει κάποια αρσενικά χαρακτηριστικά, αλλά ελέγχει επίσης τη σεξουαλική σας υγεία και λειτουργίες. Οι περισσότεροι άνδρες βιώνουν μια πτώση στα επίπεδα τεστοστερόνης τους καθώς προχωρούν προς τη μέση ηλικία.

Ευτυχώς, είναι μια ορμόνη που μπορεί να αυξηθεί με φυσικό τρόπο. Ακολουθούν 5 εξαιρετικοί τρόποι για να ενισχύσετε την τεστοστερόνη σε μόλις 48 ώρες:

#1 Ξεκινήστε διαλείπουσα νηστεία

Οι περισσότεροι άνδρες δεν το γνωρίζουν στην πραγματικότητα, αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι η διαλείπουσα νηστεία μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των επιπέδων τεστοστερόνης έως και 400%. Η μόνη παγίδα εδώ είναι ότι πρέπει να γίνεται μαζί με προπόνηση με βάρη. Βασικά, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι απλά να παραλείψετε το πρωινό σας και να καταναλώνετε τρία γεύματα σε μικρά χρονικά διαστήματα. Έτσι, μπορείτε να έχετε γεύματα το μεσημέρι, στις 3 μ.μ. και στις 6 μ.μ. Αυτό ουσιαστικά επιτρέπει στα όργανά σας να ξεκουραστούν, ειδικά στο συκώτι σας, το οποίο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των επιπέδων των ορμονών σας. Πρέπει επίσης να πίνετε άφθονο νερό το πρωί. Όχι μόνο αυτό, μπορείτε επίσης να καταναλώνετε χυμό λαχανικών το πρωί.

#2 Προπόνηση με βαριά βάρη

Η προπόνηση δύναμης είναι ιδιαίτερα καλή για την ενίσχυση της τεστοστερόνης και όταν συνδυάζεται με τη διαλείπουσα νηστεία μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στα επίπεδα τεστοστερόνης σας. Πρέπει να γυμνάζεστε στο γυμναστήριο τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα και αν γυμνάζεστε 5 ημέρες την εβδομάδα, θα έχετε σπουδαία αποτελέσματα.

#3 Προσθέστε υγιή λίπη στη διατροφή σας

Οι περισσότεροι άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνη φαίνεται να έχουν φάει πολλά σκουπίδια και υδατάνθρακες. Αν θέλετε να ενισχύσετε τα επίπεδα τεστοστερόνης σας, φορτώστε υγιεινά λίπη. Τώρα, τα υγιή λίπη μπορούν να χωριστούν σε 3 κύριες κατηγορίες:

Υγιή κορεσμένα λίπη, όπως αυτά που βρίσκονται στο λάδι καρύδας, ωμά γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως γιαούρτι, ωμό τυρί από κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα,

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, όπως αυτά που περιέχονται στα σολομούς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ποιοτικό συμπλήρωμα ιχθυελαίου για το σκοπό αυτό. Οι λιναρόσποροι, οι σπόροι chia και τα καρύδια αποτελούν επίσης μια εξαιρετική πηγή τέτοιων λιπαρών.

Μονοακόρεστα λιπαρά όπως αυτά που περιέχονται στο αβοκάντο, το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα κ.λπ.

#4 Πάρτε αρκετή βιταμίνη D3

Μια πτώση της βιταμίνης D3 μπορεί πραγματικά να συντρίψει τα επίπεδα της τεστοστερόνης σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η βιταμίνη μπορεί να βοηθήσει στην σημαντική ενίσχυση της τεστοστερόνης σε άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνη. Ο απλούστερος τρόπος για να πάρετε περισσότερη βιταμίνη D3 είναι να βγαίνετε στον ήλιο για τουλάχιστον 20-30 λεπτά την ημέρα. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό κάθε μέρα, προσπαθήστε να συμπληρώσετε με 5000 IU αυτής της βιταμίνης.

#5 Προσπαθήστε να μην έχετε άγχος

Συναισθηματικά ζητήματα όπως το στρες, η κατάθλιψη, ο θυμός, το άγχος κ.λπ. μπορούν επίσης να επιβαρύνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης σας. Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από αυτά τα ζητήματα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους διαχείρισης τέτοιων ζητημάτων είναι με τη βοήθεια τεχνικών χαλάρωσης, όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός κ.λπ. Το τάι τσι είναι μια άλλη εξαιρετική μορφή άσκησης που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες. Οι ασκήσεις βαθιάς αναπνοής είναι επίσης γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικές.

Εκτός από τα παραπάνω, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα φυσικό συμπλήρωμα με συστατικά που ενισχύουν την τεστοστερόνη. Υπάρχουν πολλά φυσικά συμπληρώματα που αποτελούνται από εξαιρετικά ισχυρά συστατικά όπως το d-ασπαρτικό οξύ, η τριγωνέλλα, το τζίνσενγκ, το Tribulus Terrestris κ.λπ. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους άνδρες που θέλουν να ενισχύσουν την ανάπτυξη των μυών και την καύση λίπους. Μπορεί επίσης να κάνει θαύματα για τη σεξουαλική σας ορμή ή τη λίμπιντο. Τα περισσότερα τέτοια συμπληρώματα δεν έχουν ούτε αρνητικές παρενέργειες και έχουν πάρει φοβερές κριτικές χρηστών.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here