3 τρόφιμα με φυσικά στεροειδή που πρέπει να γνωρίζετε

Κάθε φορά που ακούγεται ή διαβάζεται η λέξη “στεροειδές”, συνδέεται γενικά με το τεχνητό, αναβολικό στεροειδές που χρησιμοποιούν πολλοί επαγγελματίες αθλητές για να αυξήσουν τη μυϊκή τους μάζα ή να ενισχύσουν την απόδοσή τους.

Υπάρχουν πολλά άλλα στεροειδή, ωστόσο, τα οποία παρασκευάζονται φυσικά μέσα στο σύστημα του σώματος και απαιτούνται για την κατάλληλη υγεία και ευεξία: η τεστοστερόνη , η χοληστερόλη, καθώς και τα οιστρογόνα είναι από τα πιο γνωστά.

Τι είναι τα στεροειδή

Τα στεροειδή είναι βασικά ορμονικοί παράγοντες που μεταφέρουν μηνύματα στα κύτταρα του συστήματος του σώματος. Τα διάφορα στεροειδή δημιουργούν πολλές διαφορετικές αντιδράσεις. Οι άνθρωποι, τα ζώα και τα φυτά χρησιμοποιούν μια ποικιλία από διάφορα στεροειδή .

Ορισμένα φυτοφάγα έντομα δημιουργούν και χρησιμοποιούν μια κατηγορία στεροειδών που ονομάζονται εκδυστεροειδή. Ωστόσο, μια υπερβολική ποσότητα αυτού του ορμονικού παράγοντα μπορεί να τους οδηγήσει σε προβλήματα. Ορισμένα φυτά κάνουν χρήση αυτής της βιολογικής αρχής προς όφελός τους. Αυτοί οι τύποι φυτών έχουν πολύ υψηλές ποσότητες ορμονών οι οποίες είναι σχεδόν παρόμοιες με τα εκδυστεροειδή (αναφέρονται ως φυτοεκδυστεροειδή) – κατά συνέπεια, τα έντομα που καταναλώνουν αυτά τα συγκεκριμένα φυτά μπορεί να αντιμετωπίσουν μια υπερφόρτωση ορμονών η οποία τα απενεργοποιεί καθώς και τα αποθαρρύνει από το να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα ίδια φυτά.

Στα θηλαστικά, ωστόσο, η πρόσληψη φυτοεκδυστεροειδών φαίνεται να έχει ως επί το πλείστον πολύ ευνοϊκά αποτελέσματα. Στις δεκαετίες του 1970 και του ’80, οι σοβιετικοί ερευνητές ήταν οι πρώτοι που εξέτασαν τα αποτελέσματα των φυτοεκδυστεροειδών στον άνθρωπο και πιθανολογείται ότι αρκετοί σοβιετικοί επαγγελματίες αθλητές εκμεταλλεύτηκαν τα ευρήματά τους. Αυτές τις μέρες, οι Αμερικανοί ερευνητές κάνουν ακόμη περισσότερες μελέτες φυτοεκδυστεροειδών και αρχίζουν να αποκαλύπτουν τα μυστικά του πώς ακριβώς αποδίδουν αυτοί οι ισχυροί ορμονικοί παράγοντες.

3 τροφές με φυσικά στεροειδή που πρέπει να γνωρίζετε

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε α μέταλλα, βιταμίνες, χλωροφύλλη, καθώς και σε φυσικά υπάρχοντα νιτρικά άλατα. Τα φυτικά νιτρικά άλατα μπορούν να μετατραπούν από το σωματικό σύστημα σε μονοξείδιο του αζώτου, το οποίο χρησιμοποιείται για να χαλαρώσει το τριχοειδές επιπλέον ενισχύει τη ροή του αίματος. Οι bodybuilders συνήθως καταναλώνουν συμπλήρωμα διατροφής νιτρικού οξειδίου προκειμένου να βοηθήσουν την ανάπτυξη των μυών καθώς και την αθλητική απόδοση.

Κινόα

Η κινόα είναι ένα μέλος της οικογένειας του φυτού σπανάκι και είναι πολύ υψηλή σε μέταλλα, πρωτεΐνες, καθώς και φυτικές ίνες. Μπορεί να λαμβάνεται σαν δημητριακό, ωστόσο δεν περιέχει γλουτένη.

Ρίζα Suma

Το φυτό suma (pfaffia paniculatta), που ονομάζεται επίσης βραζιλιάνικο τζίνσενγκ, είναι ένα παραδοσιακό φάρμακο από τη Βραζιλία. Αναγνωρίζεται ως αξιόπιστο για τη μείωση πολλών προβλημάτων υγείας που αναφέρεται ως “para todo” – για τα πάντα. Η Suma είναι υψηλή σε μια ποικιλία ισχυρών ενώσεων που περιλαμβάνουν ευεργετικές σαπωνίνες.

Φυσικά στεροειδή Μελέτες

Σε μια ερευνητική μελέτη που διεξήχθη στο Rutgers, οι αρουραίοι που προμηθεύτηκαν τρόφιμα που αποτελούνται από εκχύλισμα σπανακιού (έχοντας το ισοδύναμο των 50 mg 20-υδροξυεκδύσεων/kg σωματικού βάρους) πήραν 24% πιο ισχυρή δύναμη σύλληψης από το τέλος των 28 ημερών σε σύγκριση με τους αρουραίους που τροφοδοτήθηκαν με τα ίδια ακριβώς γεύματα χωρίς να έχουν εκχύλισμα σπανακιού. Οι αρουραίοι που τρέφονταν με το εκχύλισμα σπανακιού απέκτησαν επιπλέον κάπως ισχυρότερη δύναμη σύλληψης από τους αρουραίους που έλαβαν τυπικά αναβολικά-ανδρογόνα στεροειδή (τα είδη που συνήθως λαμβάνουν οι bodybuilders).

Η ίδια ερευνητική μελέτη χρησιμοποίησε επίσης καλλιέργειες ανθρώπινων μυϊκών κυττάρων προκειμένου να καταλάβει πώς τα κύτταρα θα αντιδράσουν στα φυτοεκδοστεροειδή. Η θεραπεία με 20-υδροξυεκδυσόνη οδήγησε σε όσο το 20% αύξηση της πρωτεϊνικής σύνθεσης καθώς και οδήγησε σε μειωμένη πρωτεϊνική φθορά (που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των συνολικών πρωτεϊνικών οφελών στους μυς).

Φυσικά στεροειδή Παρενέργειες

Η μεγαλύτερη ανησυχία για την πλειονότητα των ανθρώπων, όταν συζητούν για τα στεροειδή, είναι οι δυσμενείς ανδρογόνες παρενέργειες που συνδέονται με διάφορα άλλα αναβολικά (μυϊκή οικοδόμηση) στεροειδή, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του προστάτη και της ανάπτυξης του ιστού του μαστού στους άνδρες, καθώς και της εμβάθυνσης της φωνής και της τριχοφυΐας στις γυναίκες. Η τυπική εμπειρία με τα φυτοεκδοστεροειδή δείχνει ότι, παρόλο που διαθέτουν ισχυρή αναβολική δραστηριότητα, δεν διαθέτουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες που σχετίζονται με τα αναβολικά-ανδρογόνα στεροειδή .

Επιπλέον, στην ερευνητική μελέτη του Rutgers που συζητήθηκε προηγουμένως, εντόπισαν στην πραγματικότητα ότι η 20-υδροξυδυσόνη δεν θα είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη του προστάτη όπως τα ανθρωπογενή αναβολικά στεροειδή. Αυτό θα μπορούσε να πιστωθεί στα φυτοεκδοστεροειδή που διαθέτουν ένα σχήμα το οποίο τους απαγορεύει να συνδεθούν με τους ανδρογονικούς υποδοχείς των κυττάρων (τους υποδοχείς που ενεργοποιούν την ανάπτυξη του προστάτη και των μαλλιών).

Εν πάση περιπτώσει, το σπανάκι, η κινόα, καθώς και η σούμα είναι όλα εξαιρετικά ασφαλή, πλήρη τρόφιμα. Ορισμένες ερευνητικές μελέτες μαζί με την ερευνητική μελέτη του Rutger αποκαλύπτουν ότι τα φυτοεκδυστεροειδή διαθέτουν πολλά ελκυστικά πλεονεκτήματα για την υγεία.

Όχι μόνο έχουν αποκαλυφθεί ότι ενισχύουν την αντοχή και την αναβολική δραστηριότητα στα θηλαστικά, αλλά μπορούν επίσης να ενισχύσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, να μειώσουν το σπλαχνικό λίπος, να βοηθήσουν τη μνήμη, καθώς και να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της αποκατάστασης από τραυματισμούς. Τα καλά νέα είναι ότι αμέτρητα από τα αποτελέσματα των φυτοεκδυστεροειδών φαίνεται να λαμβάνονται σε αρκετά χαμηλές ημερήσιες δόσεις: μεταξύ,5 και 5/mg 20-υδροξυδυσόνης ανά kg σωματικού βάρους.

Παραπομπές: Στεροειδή: Οι αναφορές στα στεροειδή είναι πολύ σημαντικές για την υγεία και την υγεία των ανθρώπων:
Στεροειδή – Βικιπαίδεια, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Στεροειδή: MedlinePlus

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here