Ποια πρωτεΐνη είναι καλύτερη: Καζεΐνη ή ορός γάλακτος Οφέλη και μειονεκτήματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Δεν Σχόλια Αυτή η ερώτηση είναι πολύ φυσιολογική, αλλά φαίνεται να υπάρχει ένας μεγάλος λογαριασμός της διαμάχης σχετικά με το ποια είναι καλύτερη: πρωτεΐνη καζεΐνης ή ορού γάλακτος. Οι παρακάτω πληροφορίες που ακολουθούν θα σας φέρουν ξεχωριστά πλεονεκτήματα και συγκρίσεις της καζεΐνης και του ορού γάλακτος ως πηγές πρωτεΐνης για το bodybuilding.

Πρωτεΐνη καζεΐνης

Η πρωτεΐνη καζεΐνης αποτελεί το 80 τοις εκατό της πρωτεΐνης του γάλακτος. Η καζεΐνη είναι γνωστή για την ανώτερη περιεκτικότητά της σε αμινοξέα, την πέψη με αργό ρυθμό και τις αντικαταβολικές επιδράσεις της.

Οφέλη της πρωτεΐνης καζεΐνης

Η πρωτεΐνη καζεΐνης είναι ευεργετική για το bodybuilding λόγω του αργού ρυθμού πέψης της, των θρόμβων στο στομάχι σας και είναι γνωστή για τα αντικαταβολικά της στοιχεία. Η πρωτεΐνη καζεΐνης περιέχει επίσης γαλακτοκομικό ασβέστιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των οστών σας και τα αποτελέσματα της σύνθεσης του σώματος.

Μειονεκτήματα της πρωτεΐνης καζεΐνης

Από αυτή την άποψη, ο αργός ρυθμός πέψης μπορεί να γίνει κάτι αρνητικό, καθώς την καταναλώνετε πριν ή μετά την άσκηση, ενώ προσπαθείτε να έχετε αμινοξέα στο σύστημα του σώματός σας γρήγορα. Ένα άλλο μειονέκτημα της πρωτεΐνης καζεΐνης είναι ότι κάποιος που έχει προβλήματα λακτόζης μπορεί να έχει αέρια και για κάποιους ανθρώπους που έχουν αλλεργίες, μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα. Επιπλέον, το νάτριο στην πρωτεΐνη καζεΐνης θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε φούσκωμα.

Συστάσεις

Η πρωτεΐνη καζεΐνης είναι καλύτερο να καταναλώνεται στα γεύματα και πριν από τον ύπνο και μπορεί να συνδυάζεται με άλλο είδος πρωτεϊνών. Ωστόσο, η πρωτεΐνη καζεΐνης δεν συνιστάται να καταναλώνεται όταν προσπαθείτε να επιταχύνετε την απορρόφηση αμινοξέων.

Πηγές πρωτεΐνης καζεΐνης

Γαλακτοκομικά προϊόντα, συμπυκνώματα καζεΐνης.

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Μεταξύ άλλων, η απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι η πιο καθαρή και η πιο συμπυκνωμένη μορφή πρωτεΐνης ορού γάλακτος που διατίθεται στην αγορά σήμερα. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος περιέχει τουλάχιστον 90 τοις εκατό ή περισσότερο πρωτεΐνη με πολύ λίγα λιπαρά και ουσίες λακτόζης. Εν τω μεταξύ, η συμπυκνωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι περίπου 29-89 τοις εκατό πρωτεΐνη με βάση τους τύπους των προϊόντων πρωτεΐνης ορού γάλακτος

Όταν ο βαθμός πρωτεΐνης στο συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος μειώνεται, η ποσότητα λίπους και λακτόζης γενικά αυξάνεται. Το άλλο είδος σκόνης πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι τα υδρόλυτα πρωτεϊνών ορού γάλακτος. Πρόκειται για πρωτεΐνη ορού γάλακτος η οποία έχει υποστεί προ-χώνευση σε μικρές αλυσίδες αμινοξέων. Αυτός ο τύπος πρωτεΐνης ορού γάλακτος υποτίθεται ότι βοηθά την πρωτεΐνη να απορροφηθεί καλύτερα από το σώμα σας.

Οφέλη της πρωτεΐνης ορού γάλακτος

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι γνωστή για την ικανότητά της να αυξάνει την πρωτεϊνοσύνθεση, να αυξάνει τους ανοσοποιητικούς παράγοντες και τις αντιοξειδωτικές δραστηριότητες, καθώς και για τη γρήγορη απορρόφηση στο σύστημα του σώματός σας.

Μειονεκτήματα της πρωτεΐνης ορού γάλακτος

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος δεν είναι τόσο αποτελεσματική στη μείωση της αποικοδόμησης των πρωτεϊνών.

Συστάσεις

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι καλύτερο να καταναλώνεται γύρω από την ώρα της προπόνησης και της άσκησης, λόγω του γρήγορου ρυθμού απορρόφησής της. Συνιστάται να καταναλώνετε πρωτεΐνη ορού γάλακτος πριν, κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την προπόνηση.

Πηγές πρωτεΐνης ορού γάλακτος

Γάλα, υποπροϊόν της παραγωγής τυριού, απομονωμένες πρωτεΐνες γάλακτος και συμπληρώματα πρωτεΐνης ορού γάλακτος.

Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο: Καζεΐνη έναντι ορού γάλακτος

Μια επιστημονική μελέτη που έγινε από τον Yves Boirie διαπίστωσε ότι τα επίπεδα λευκίνης στο αίμα του οργανισμού μας κορυφώνονται σε 1 ώρα αμέσως μετά τη λήψη πρωτεΐνης ορού γάλακτος ή καζεΐνης. Ωστόσο, το ύψος της πρωτεΐνης ορού γάλακτος σε υψηλότερα επίπεδα και στη συνέχεια επέστρεφε στο σημείο εκκίνησης μετά από 4 ώρες. Εν τω μεταξύ, η πρωτεΐνη καζεΐνης κορυφώθηκε σε χαμηλότερο επίπεδο, αλλά δεν επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης μέχρι τις 7 ώρες. Από αυτή την άποψη, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος αυξάνει την πρωτεϊνοσύνθεση, αλλά ταυτόχρονα δεν επηρεάζει τη διαδικασία αποικοδόμησης των πρωτεϊνών. Εν τω μεταξύ, η καζεΐνη μειώνει τη διαδικασία αποδόμησης της πρωτεΐνης, αλλά δεν επηρεάζει τη σύνθεση της πρωτεΐνης

Μια άλλη επιστημονική μελέτη που διεξήχθη από την Boirie αποκάλυψε τα οφέλη των πρωτεϊνών καζεΐνης και ορού γάλακτος. Λάβετε υπόψη ότι ένας συνδυασμός πρωτεϊνικών διαιτών θα δώσει διαφορετικό ρυθμό απορρόφησης, ο οποίος μπορεί να μεταβάλει τις επιδράσεις στη σύνθεση και τη διάσπαση των πρωτεϊνών. Μια άλλη μελέτη από τον Tipton διαπίστωσε επίσης ότι η κρίσιμη λήψη πρωτεϊνών ορού γάλακτος και καζεΐνης μετά την προπόνηση απέδωσε σε παρόμοιες αυξήσεις στη μυϊκή μάζα του πρωτεϊνικού ισοζυγίου, με αποτέλεσμα την καθαρή πρωτεϊνική σύνθεση της μυϊκής μάζας, παρόλο που υπάρχουν διαφορετικά πρότυπα των αντιδράσεων των αμινοξέων στο αίμα

Σε έναν τελικό απολογισμό, μια τρέχουσα μελέτη έδειξε ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να είναι πολύ πιο ωφέλιμη από την πρωτεΐνη καζεΐνης σε ηλικιωμένα άτομα για τον περιορισμό της απώλειας πρωτεΐνης του σώματος. Κάντε κλικ εδώ για το συνιστώμενο από εμάς συμπλήρωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος.

legal steroids

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here